Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri için Oryantasyon Programı Düzenlendi

2023-2024 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize yeni kayıt yaptıran Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri için oryantasyon programı düzenlendi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Orhan Baş ile birlikte akademik ve idari personel ile Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Orhan Baş gerçekleştirdiği konuşmasında “Heyecan verici bir akademik yolculuğunuzun başlangıcı için bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.  Bu yolculukta sizlere rehberlik etmek, bilgiyi paylaşmak ve sizi en iyi şekilde hazırlamak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Burada kazanacağınız bilgi ve becerilerle, hastalarınıza en iyi şekilde hizmet vermek için donanımlı bir şekilde mezun olacaksınız. Eğitim hayatınız boyunca bilim, empati ve etik değerlerle yoğrulacak, insan hayatını merkeze alan bir anlayışı benimseyeceksiniz. Üniversite hayatı elbette sadece derslerle sınırlı olmayan, aynı zamanda kendinizi keşfetme, yeni arkadaşlar edinme, topluma hizmet etme ve en önemlisi, bilgiyi yaşamınızın bir parçası haline getirme sürecidir. Eğitim süreciniz boyunca Üniversitemizin tam donanımlı kütüphane, laboratuvar ve uygulama imkânlarından yararlanabileceksiniz. Burada sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da kendinizi geliştirmenizi teşvik ediyoruz. Dolayısıyla çeşitli etkinliklere katılarak, öğrenci kulüplerine dahil olarak ve toplumsal sorumluluk projelerinde yer alarak hem kişisel gelişiminize katkı sağlayacağınızı hem de unutulmaz anılar biriktireceğinizi düşünüyorum. Bu düşüncelerle Ordu Üniversitesi ailesine katılan siz değerli öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, hepinize başarılarla dolu bir akademik yıl geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen oryantasyon programı kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, beslenme ve diyet hizmetleri, psikolojik danışma hizmetleri ve öğrenci kulüpleri hakkında; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ders geçme, yatay ve dikey geçiş, not sistemi, harçlar öğrenci otomasyon sistemi, öğrenci mobil uygulaması konusunda; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından kütüphane koleksiyonu, katalog tarama, ödünç verme hizmetleri konusunda, ayrıca Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere detaylı bilgiler verildi.

Program sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, yeni gelen öğrenciler için gemi turu etkinliği gerçekleştirildi.

ODÜ Basın 

Tarihi : 20-09-2023 17:34:08