Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurulmasına YÖK’ten Onay

Üniversitemizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı yıllık planında yer alan Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifi Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylandı.

Yükseköğretim Kurulunun 9 ve 11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurul toplantılarında Üniversitemizin Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifi, 2547 sayılı Kanun’un 2880 Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Üniversitemizin sağlık, teknik, fen ve sosyal bilimler alanlarında bir adım daha öne çıkması adına önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Ülkemizin nitelikli insan gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik oluşturulacak stratejiler ve politikalar önem arz etmektedir. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak bu farkındalıkla hareket edip şehrimizin ve ülkemizin kalkınması noktasında ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman ihtiyacının giderilmesi için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz neticesinde de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı planlamamızda yer alan Perşembe Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına yönelik teklifimiz Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiştir. Perşembe ilçesinde açılacak Perşembe Meslek Yüksekokulu'nun ve Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yer alacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilçemize, Üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

 

 

 

 
 
Tarihi : 15-05-2023 16:56:53 / Düzenleme Tarihi :15-05-2023 18:23:10