ODÜ’de Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “Hemşirelik Haftası Sempozyumu” gerçekleştirildi.

YouTube Oduzem kanalı üzerinden gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, akademisyenler ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, “Hemşireler, sağlığın korunmasında, geliştirilmesinde, hastalığın tedavi edilmesinde ve rehabilitasyon hizmetlerinde, diğer bir deyişle yaşamımızın herhangi bir döneminde mutlaka hizmet almaya ihtiyaç duyduğumuz şefkat ve özenle insan merkezli bütüncül bakış sağlayan, bilgili, yetenekli ve yüksek eğitimli profesyonellerdir. Florence Nightingale’in doğum yıl dönümü olan ve tüm dünyada kutlanan 12 Mayıs Hemşireler Günü’nde hemşirelik bilim ve sanatının değerli profesyonelleri olan meslektaşlarımın ve ülkemizin geleceği olan değerli öğrencilerimizin Hemşireler Günü’nü kutluyorum. Bu özel gün vesilesi ile Fakültemize desteğini sürekli olarak hissettiğimiz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a başta olmak üzere sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerinin beraberinde işini sevgi, saygı ve özveriyle yapabilmeyi gerektiren ve tarih boyunca değerini ve saygınlığını korumuş kutsal bir meslektir. Hemşirelik, hayatın her döneminde var olan, doğumdan önce başlayan hizmet alımı ölüm anına kadar devam eden önemli bir meslek alanıdır. İnsanı ve insan sağlığını her şeyden değerli gören; özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmeti ilke edinen hemşirelerimiz; yerine getirdikleri bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumumuzun her kesimine ulaşmak amacıyla gündüz gece gayret etmekte, gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarıyla övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedirler. Bizlerin de bu meslekleri icra eden kardeşlerimizin kıymetlerini bilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla öğretim elemanlarımızın konforu, daha iyi şartlarda eğitim vererek öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeleri bizler için son derece önem arz etmektedir.  Bu düşüncelerle, bu önemli sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen “Hemşirelik: Dünü, Bugünü, Geleceği” panelinde hemşirelik mesleğinin gelişimi, hemşirelerin değişen rol ve görevleri, geleceğin hemşireleri için hemşirelik eğitimi konuları ele alındı. Sempozyumun “Lisans ve Lisansüstü Eğitim ile İlgili Öğrencilerin Görüşleri ve Beklentileri” başlıklı ikinci panelinde ise dinleyiciler, öğrenci perspektifinden lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi konularında alanında uzman panelistler tarafından bilgilendirildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 12-05-2023 15:54:30