ODÜ’de Üniversitelerarası Muaythai Türkiye Şampiyonası Gerçekleştirildi

Üniversitelerarası Muaythai Türkiye Şampiyonası Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi spor salonunda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Türkiye Sporları Federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Karadağ, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Türkiye Sporları Federasyonu Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Karadağ gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ve teknik ekibe teşekkür ediyor, müsabakaların fair play çerçevesinde geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, “Muaythai Federasyonu, üniversite şampiyonalarında rekoru egale edilemeyen, yaptığı organizasyonlarda 88 üniversite ile rekor kırmış bir federasyondur. Bizler antrenörü, hakemi, sporcusu ve yönetimi ile birlikte büyük bir organizasyon kitlesine sahibiz. Bu organizasyona ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a, katılım sağlayan üniversitelerimize, sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Öncelikle, Üniversitelerarası Muaythai Türkiye Şampiyonası’nın Üniversitemizde yapılmasından dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Ülkemizde sağlık, fen ve teknik alanlarda olduğu gibi spor alanında da çok önemli faaliyetler yapılmakta. Üniversitelerde de gençlerimiz bir yandan eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken aynı zamanda sportif faaliyetlere de zaman ayırmaktalar. Dolayısıyla bu tür spor etkinlikleri gençlerimizin hem biyolojik, fiziksel ve psikolojik halleri için hem de gençliklerini doya doya yaşamaları için çok önemlidir.  Bu bağlamda başta Muaythai Federasyonu olmak üzere, katılımcı üniversitelere ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporun aramızdaki sevgiyi, saygıyı ve muhabbeti artırması temennisiyle müsabakalarda centilmence yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

İki gün boyunca devam eden ve 17 üniversiteden 42 sporcunun yarıştığı Muaythai Şampiyonası’nda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

ODÜ Basın

Tarihi : 04-05-2023 16:38:47