Üniversitemizde Milli Mücadele Ruhunun Doğuşu Çanakkale Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemizde “Milli Mücadele Ruhunun Doğuşu ‘Çanakkale’” konulu panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Sürekli Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Latif Kelebekli, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fikret Balta, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Özcan, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bu milletin evlatları olarak ecdadımızın tarih boyunca yaşadıklarını bilmemiz, onlardan haberdar olmamız gerekir. Ayrıca ülkemizin milli ve manevi değerlerini sürdürme noktasında da özverili, duyarlı ve bilinçli bir anlayış ile hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale Zaferi, bağımsızlık mücadelemizin temelini teşkil eden ve hafızalarımızdan silinmeyecek olan bir kahramanlık destanıdır. Yetiştirdiğimiz nesiller atalarının verdikleri bu mücadeleleri bilirse bu ülke, bu millet, bu devlet her geçen gün çok daha ileri noktalara yükselecektir. Bugün bizlere düşen en mühim görevlerden birisi de bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını gelecek kuşaklara aktarmak, öğretmek, farkındalık ve bilinç oluşturmaktır. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu vatanı, milli ve manevi değerlerini koruyarak onlara layık torunlar olacağız ve Türkiye’nin dünyada çok daha güçlü olması için elimizden geleni yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünü kutluyorum.” dedi.

Oturum başkanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sadullah Gülten’in yaptığı panelde Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Yalçın “1’inci Dünya Savaşı’nın Arşiv Kayıtları”; Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Erden “Çanakkale Savaşlarının Önemi”, Doç. Dr. İsmail Özer “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşlarındaki Yeri ve Önemi” ve Doç. Dr. Hakan Güngör “İngilizlere göre Çanakkale” konularında dinleyicileri bilgilendirdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 19-03-2023 19:54:51 / Düzenleme Tarihi :20-03-2023 10:19:59