ODÜ’de “Deprem Gerçeği ve Yapılar” Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemizde “Deprem Gerçeği ve Yapılar” konulu panel gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Karaduman, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Ülkemizde yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilimizde 50 bine yakın insanımızı kaybettik. Bugün Japonya’da aynı büyüklükteki bir depremde binalarda yıkım olmadığını görmekteyiz. Elbette bunun en önemli sebebi Japonya’nın bilime uygun bir şekilde hareket etmesidir. Bu noktada bizler de toplum olarak bilimi daha çok kanıksayıp içselleştirmeliyiz. Yapılan binaları da bilim insanlarının önerileri doğrultusunda inşa edersek dolayısıyla geleceğimizi de güvenli bir şekilde inşa etmiş oluruz. Elbette depremin yaralarını sarıyoruz, devletimiz de bu noktada milletimizle el ele vererek depremin ilk gününden itibaren seferber olmuş durumdadır. Şu bir gerçek ki Türkiye bir deprem ülkesi, bu noktada Üniversitelerin de önemli bir görev üstlendiklerini düşünüyorum. Üniversitemizde de bu konuda uzman akademisyenlerimiz var. Bugün gerçekleştirilecek panelde de doğru yapılaşmanın nasıl olması gerektiği ile ilgili onların önemli bilgilerinden istifade edeceğiz. Bu düşüncelerle depremde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve geride kalanlara kolaylıklar diliyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor, programın düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Yasemin Akgün ve Doç. Dr. Erdem Türkeli tarafından gerçekleştirilen panelde dinleyiciler Türkiye’nin ve Ordu’nun depremselliği, yapı kültürü ve yapılarda oluşan hasarlar, alınması gereken önlemler ve yapılarda güçlendirme yöntemleri gibi pek çok konuda bilgilendirildi.

ODÜ Basın

Tarihi : 16-03-2023 17:01:05 / Düzenleme Tarihi :17-03-2023 16:04:55