Üniversitemizden Deprem Bölgesine Yardım Eli

Üniversitemizden deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan yardım araçları Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında ülke genelinde başlatılan ayni yardım kampanyasına Üniversitemiz akademik ve idari personeli de katkıda bulundu. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde toplanan su, gıda, kıyafet, ayakkabı, halı, battaniye, yorgan, çadır, ısıtıcı, bebek bezi, hijyen malzemesi gibi birçok ayni yardım paketlenerek bir tır ve kamyona yüklendi, ardından dualarla Adıyaman’a uğurlandı. Üniversitemizden yola çıkan yardım malzemelerini Adıyaman’daki AFAD Koordinasyon Merkezi yetkilileri teslim alacak.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun, Allah milletimize bir daha böyle acı günler göstermesin. Deprem bölgesinde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında olan kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmalarını temenni ediyoruz. Şunu bir kez daha gördük ki Türkiye Cumhuriyeti devleti tek yürek olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bu acı olayı hep birlikte telafi etmeye, yaraları sarmaya çalışıyor. Biz de Ordu Üniversitesi olarak Ordu Valiliği ve AFAD ile iş birliği içerisinde Üniversitemizdeki akademik ve idari personel arkadaşlarımızla, öğrencilerimizle birlikte bir tır ve bir kamyon gıda malzemesi, battaniye, yorgan, çocuk bezi, ısıtıcı, hijyen malzemesi gibi birçok yardım malzemesini temin ederek yükledik. Üniversitemiz personeline yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Bu yardımların devamı gelecek, biz maddi ve manevi anlamda depremzede kardeşlerimize her türlü yardımı yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 09-02-2023 14:57:24