Üniversitemizde Şeb-i Arûs’un 749’uncu Yıl Dönümünde Tasavvuf Müziği Konseri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Şeb-i Arûs’un 749’uncu yıl dönümünde “Tasavvuf Müziği Konseri” gerçekleştirildi.

Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Fakülte Dekanları, Altınordu İlçe Müftüsü Abdullah Söylemez, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konserde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bir ilahiyatçı olarak musiki alanının çok önemli olduğunu, musikinin hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu, müziğe de musikiye de insanın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biz Müslümanların hayata dair her alanda kendi kültürümüze, kendi inancımıza, milli ve manevi değerlerimize uygun bir yaşamı medeniyet yolunda ortaya koymak ve bunun en idealini ortaya koymak gerektiğine inanıyorum. İşte bu yolda bugün çok güzel bir dinletiyi arkadaşlarımız bizlere sundular. Ben Türk Tasavvuf Müziği konserinde yer alan öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Şefliğini İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Ahmet Tongüç’ün yaptığı Tasavvuf Müziği konserinde sazendeler ve hanendeler tarafından birçok eser seslendirildi. Seslendirilen eserler arasında “Nat-ı Mevlana, Sevelim Hazreti Mevlanayı, Şem-i Ruhuna Cismi Pervane, Dinle Sözümü Sana Direm, Şu Benim Divane Gönlüm, Hak Bir Gönül Verdi, Yar Yüreğim Yar, Sadri Cemil Mürselin, Affet İsyanım Benim, Ey Gönül Bakma Cihane, Nihavent Salavat, Bu Gece Yari Gördüm, Nice Feryat Edip Zarı Kılam Ben, Nat-ı Nebevi” gibi pek çok eser yer aldı.

Program, teşekkür belgelerinin takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Tarihi : 22-12-2022 18:11:41 / Düzenleme Tarihi :22-12-2022 19:12:41