Üniversitemize Yeni Gelen Öğrenciler için Oryantasyon Programı Düzenlendi

2022-2023 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sürecine katkı sağlanması ve aidiyet duygusunun oluşturulması amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

5 gün boyunca devam eden oryantasyon programı kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, beslenme ve diyet hizmetleri, psikolojik danışma hizmetleri ve öğrenci kulüpleri hakkında; Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ders geçme, yatay ve dikey geçiş, not sistemi, harçlar öğrenci otomasyon sistemi, öğrenci mobil uygulaması konusunda; Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından kütüphane koleksiyonu, katalog tarama, ödünç verme hizmetleri konusunda, ayrıca Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından öğrencilere detaylı bilgiler verildi.

Program süresince Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yeni gelen öğrenciler için Şehit Temel Şimşir Gemisi’nde gemi turu etkinliği gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşcı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile farklı yerleşke ve bölümlerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programın ikinci gününe AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız  da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında “Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimizin üniversite yaşamına ve şehrimize uyum süreçlerine katkıda bulunmak için bir oryantasyon programı gerçekleştirdik. Bu kapsamda düzenlediğimiz gemi turu etkinliğinde şehrimizin güzelliklerini tanımaları ve Üniversitemize gelmiş olmalarının memnuniyetini yaşamaları için öğrencilerimizle bir araya geldik. Bizler buraya gelen her öğrencimizin nitelikli bir eğitim almasını ve onların mutlu olmasını arzu etmekteyiz. Bu programın düzenlenmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Hilmi Güler’e, Üniversitemiz personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; yeni eğitim döneminin Üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 05-10-2022 21:17:02