Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Mezuniyet Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Turizm Fakültesi Dekan V. Latif Kelebekli, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Sami Güler, Yapay Kalp Cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Resim Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından Resim Atölye dersinde çıkartmış oldukları çalışmaların seçkilerinden oluşan sergide genellikle natürmortlar ve figüratif resimler konularının işlendiği 25 eser yer aldı. Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi 27 Mayıs tarihine kadar Morfoloji binası Fuaye Alanı’nda ziyaretçilere açık olacak.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bu güzel etkinliğinizden dolayı sizleri, hocalarınızı tebrik ediyorum. Görsel sanatlar, resim, müzik gibi alanlar son derece önemli. Zira dünyada sanat alanında yapılan çalışmalar bir kültürün bir medeniyetin ürünüdür. Burada insan emeği vardır, burada estetik bir çaba vardır. Bu çaba neticesinde insanlar mimaride, sanatta, peyzajda, medeniyetimizi oluşturan bu süreçte gelişimini sürdürmüştür. O yüzden ben Dekanımızı, Resim Bölümümüzü, öğrencilerimizi düzenledikleri bu sergi için tekrar kutluyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 25-05-2022 11:39:10