Genç Türkologlar Çalıştayı’nın 3’üncüsü Gerçekleştirildi

Türk dili, Türk edebiyatı, Türk folkloru ve Türk tarihi alanlarındaki akademik çalışmaların yer aldığı “3’üncü Genç Türkologlar Çalıştayı” Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştay programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türkoloji Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Yıldız Türkoloji Kulübü’nün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerden ve çalıştayın öneminden bahsetti. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ise gerçekleştirdiği konuşmasında, “Dilimizin tüm zenginliklerini kucaklayan bir anlayış ile Türkçe’mize sahip çıkmanın hayati önemi haizdir. Yaşayan bir varlık olan dilimizi beslemek, korumak ve geliştirmek için Türkçe’mizin kullanımına özen göstermeyi mutlaka sürdürmeliyiz. Türkçe’nin ve dilimizin merkezde olduğu bu çalıştayın benim açımdan, şehrimiz açısından üçüncü nesil üniversite kimliği açısından Ordu Üniversitemizin böylesine anlamlı ve kapsamlı bir tarihi sorumluluğu da bir tarih yapıcı olarak yerine getirmesi de o derece anlamlıdır. Böylesi anlamlı bir toplantıyı gerçekleştiren ve bu konuda desteğini esirgemeyen Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan’a teşekkür ediyor, toplantımızın ilmi anlamda bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Dil, birleştirici, bir araya getirici ve bir milletin kimliğini oluşturan hazinesidir. Dil manevi bir dinamiktir. Bir toplum manevi dinamiklerini kaybettiğinde o toplumun akıbeti belirsizdir. Dilimize sahip çıkmamızın hem geçmişimizden devraldığımız o mirasa sahip çıkmak hem günümüze sahip çıkmak hem de bu milletin bu toplumun bu devletin geleceğini daha da güçlendirme anlamında geleceğimize sahip çıkmak olduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumuna geçildi. İki gün boyunca sürecek olan çalıştay lisans, yüksek lisans ve doktora aşamalarında öğrenim gören ve akademik çalışmalar yürüten öğrencilerin katılımıyla 22 oturumda gerçekleştirilecek.

ODÜ Basın 

Tarihi : 16-05-2022 15:52:55 / Düzenleme Tarihi :17-05-2022 17:50:29