ODÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı programı düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşcı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sait İnan, Ordu Askerlik Şube Başkanı Per. Yb. Ahmet Meydan, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Taşcı Tıp Fakültesinin akademik gelişiminden bahsederek “Tıp Fakültemiz yıllar itibariyle akademik personelini nitelik ve nicelik olarak sürekli artırmıştır. Bugün 12 profesör, 32 doçent, 38 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 71 araştırma görevlisi olmak üzere tüm branşlarda tıp eğitimimiz devam etmektedir. Akademik personelimizin bu gelişiminde desteklerini esirgemeyen Rektörlüğümüze tüm akademik personel adına teşekkür ediyorum. Çok değerli sağlık çalışanları ile birlikte öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Bugün burada bu güzel mekanda 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Özellikle pandemi döneminde canla, başla, aşkla insanımız için elinden geleni yapmaya çalışan tüm emekçi sağlık çalışanlarımızı kutluyorum, sağ olun var olun. Üniversite olarak sağlığa büyük yatırım yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tıp Fakültemizde doktor açığı ile ilgili pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 53 doktor arkadaşımızı Fakültemize kazandırdık toplamda bugün 100’ler dolayına ulaştı, hamdolsun. İnşallah sağlık alanında Ordu’dan başka illere hasta gitmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şehir Hastanesi konusunda da Üniversite olarak büyük destek verdik şuanda 10’uncu katlara doğru yükseldi. Morfoloji binamızın ise yüzde 70’i tamamlandı. Hamdolsun Mayıs 2023 itibariyle Ordu Şehir Hastanesi bütün halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Güzel şeyler yapılıyor, bunları yaparken iyi niyetle yapacağız, samimiyetle yapacağız. Tıp Fakültemizde çok kıymetli birbirinden değerli Hocalarımız var, o yüzden sevgili gençler Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumanın haklı gururunu yaşayabilirsiniz. 14 Mart Tıp Bayramı’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hep birlikte, hekimlerimizle öğrencilerimizle insanımızla herkese sahip çıkarak bu ülkenin, bu milletin daha iyi olabilmesi için el birliğiyle gönül birliğiyle işbirliğiyle sorunları paylaşarak mutlulukları paylaşarak yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Program, Tıp Fakültesinde göreve yeni başlayan doktor öğretim üyelerine biniş giydirilmesinin ardından dönem 1 ve dönem 2 öğrencilerine önlük giydirilmesi töreni ile sona erdi.

ODÜ BASIN

Tarihi : 15-03-2022 10:59:31