Üniversitemizde “Yunus Emre’yi Anma Konseri” Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi.

Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konserde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği İcra Topluluğu; sözleri Yunus Emre’ye ait olan “Bir Kararda Durmayalım, Şol Cennetin Irmakları, Aşkın Aldı Beni, Ben Yürürüm Yane Yane, Ah Bir Mekanım Bu Cihanda, Bir Garipsin Şu Dünyada, Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz mısın, Benim Adım Dertli Dolap, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Dünya Umuruna Meylini Verme, Yar Yüreğim Yar, Bilmem Nideyim Aşkın Elinden” eserleri icra edildi. 

Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri kıymetli işler yapıyor. Sabri Hocamız da işini çok güzel yapan Ordumuzun bir kıymeti, Üniversitemizin bir değeri. Üniversiteler sağlık bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimleri alanında hayata dair hayatın tüm alanlarında olması gerekenlerin öğretildiği yerlerdir. Biz bunları yaparken aynı zamanda sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu düşüncelerle bu güzel akşamı bizlere yaşatan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği İcra Topluluğu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, “Sanatı yapmak kadar sanatı anlamak da zordur. Sanatçıyı anlamak sanatçı olmaktan daha zordur. Sayın Rektörümüze nezaketinden dolayı gerek şahsım hakkında gerekse Fakültemiz hakkında söylemiş olduğu güzel sözleri için topluluğumuz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Prof. Sabri Yener’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz’ın toplulukta yer öğrencilere çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 22-12-2021 11:00:02