Rektör Akdoğan, Morfoloji Binasında İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, kaba inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan Tıp Fakültesi Morfoloji binasında incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığına Üniversitemiz tarafından tahsis edilen 208 dönümlük hastane arazisinin ardından yapılan 42 dönümlük ek yer tahsisi ile yapımına başlanan Tıp Fakültesi Morfoloji binasının kaba inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. Toplamda 17 bin metrekarelik bir alana sahip olan ve 2023 yılında faaliyete geçirilmesi planlanan Morfoloji binası içerisinde akademisyen odaları, derslik, laboratuvar amfi ve konferans salonu bulunacak.

Yapımı devam eden Morfoloji binası inşaatında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı ile birlikte incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, “Üniversitemize ait 250 dönümlük bir araziyi Sağlık Bakanlığımıza tahsis etmiştik. Bu araziyi Sağlık Bakanlığına verirken hem Morfoloji binasının yapılmasını istemiştik hem de şu anda olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ve Üniversitemiz personelinin birlikte çalıştığı bir afilasyon sisteminin devam etmesi yönünde bir talebimiz olmuştu. Sağlık Bakanlığımız da uygun gördü, bunun için Bakanlığımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Binamız bir Tıp Fakültesi Morfoloji binasında ne olması gerekiyorsa o şekilde planlandı. Şu anda kaba inşaatı yaklaşık yüzde 80 oranında tamamlandı. Hastane ve Morfoloji binamızın tek bir projede birleşmesi Ordu halkına ve bölgeye daha iyi bir hizmet sunmanın yanı sıra Üniversitemizde eğitim alan Tıp Fakültesi öğrencileri için uygulama alanında büyük olanaklar sunacaktır. Hastane ve Morfoloji binamızın teknolojik donanımı, fiziki yapısı ve işlevselliğiyle örnek bir proje olacağına inanıyorum. Nitelikli akademisyenleri, sağlık çalışanları ve fiziksel yeterlilikleriyle ilimiz ve bölgemizde öne çıkacak olan hastanemiz hem öğrencilere geniş bir uygulama alanı sunması hem de geniş bir hasta grubuna hitap etmesi açısından sağlık alanındaki ihtiyaçlarımıza yüksek ölçüde cevap verecektir.  Burada en başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye, Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 16-12-2021 14:46:08 / Düzenleme Tarihi :16-12-2021 15:46:49