Prof. Dr. Cemil Yapar’ın Anısı için Ulusal Matematik ve İstatistik Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemizde Prof. Dr. Cemil Yapar’ın anısına düzenlenen Ulusal Matematik ve İstatistik Sempozyumu’nun açlışı gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyum programına Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Özban, Fakülte Dekanları, Prof. Dr. Cemil Yapar’ın ailesi, sempozyum katılımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Maden, “Bazı insanların öldükten sonra amel defterleri kapanmaz. Bunlardan biri de yaşadığı süre içerisinde dünyaya ve insanlığa faydalı ve hayırlı eserler bırakanlardır. Biz hocaların da arkalarında bırakacakları eserler hiç şüphesiz yapmış olduğu akademik ve bilimsel çalışmaların yanında yetiştirmiş oldukları öğrencileridir. Prof. Dr. Cemil Yapar hocamız 45 yıllık akademik yaşamında pek çok bilimsel çalışmaya imza atmış ve yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir.  Prof. Dr. Cemil Yapar hocamız iyi bir eğitimci, değerli bir akademisyen ve adil bir idareci olmanın yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, vatansever ve son derece mütevazı bir insan olarak bizlere önderlik yapmıştır. Hocamız Fakültemizin ve Üniversitemizin kurulması ve gelişmesinde önemli katkılar sağlamış, başlattığı önemli bağış ve destek kampanyalarıyla bugün ulaştığımız kazanımların birçoğunda öncü rol oynamıştır. Buradan bir kez daha merhum hocama Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Dünyaya gelen her canlı er ya da geç vakti saati belli olmayan bir zaman diliminde bu dünyadan ayrılacak. Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki kişi öldüğünde bütün amelleri kesilir, üç şey hariç. Birincisi yapmış olduğu hayır, hasenatlar kesilmez; ikincisi insanlığa bırakmış olduğu ilim, irfan, bilgi kesilmez; üçüncüsü de arkasından hayır duası edecek evlatlar yetiştirmekle de amel defteri kesilmiyor. Prof. Dr. Cemil Yapar hocamızın da yetiştirdiği öğrencileri ondan matematik öğrendiği için kendisini hayırla minnetle yad ediyor, amel defteri hala devam ediyor. Hocamız Üniversitemizin ve Fen Edebiyat Fakültesinin kuruluşunda ve gelişmesinde önemli katkıları olan bir insan. Prof. Dr. Cemil Yapar hocamıza tekrar Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nde Prof. Dr. Cemil Yapar’ın isminin verildiği toplantı salonunun açılış kurdelesi kesildi. Ardından Yapar ailesi tarafından Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’a Prof. Dr. Cemil Yapar’ın şiirlerinden oluşan kitap takdim edildi. 

ODÜ Basın 

Tarihi : 10-12-2021 15:52:36