Üniversitemizde "3 Aralık Engelliler Günü" Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz , Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi iş birliği ile "3 Aralık Engelliler Günü" programı gerçekleştirildi.

 Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Fakülte Dekanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, protokol üyeleri, akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren gerçekleştirdiği konuşmada, “Bizi biz yapan kolumuz, gözümüz, kulağımız değil, kalbimiz ve vicdanımızdır. Biz engelliler sadece yolda bir defa anılmak değil eşit şartlarda eşit koşullarda yaşamak istiyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’müz, bütün yüreği güzel kardeşlerimizin özellikle özel yavrularımızın çok özel vefakar ailelerine sevgilerimi sunar bugünkü farkındalık gününü kendim, yönetimim ve bütün camiamız adına kutlarım.” dedi.

Üniversitemiz Engelli Birim Koordinatörü Doç. Dr. Sevim Acaröz Candan, “Son yıllarda devletimizin engelli vatandaşlarımız için yaptığı reformlar sayesinde ülkemiz epeyi yol katetmiştir. Biz de Ordu Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü olarak engelli öğrencilerimizin akademik katılımlarını artırmak, kampüse uyumlarını sağlamak üzere çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Gayemiz öğrencilerimizin yıllar sonra yüzlerinde tebessümle hatırlayacakları hatıralar biriktirmeleridir. Bu özel günün engellilerin sorunları hakkında toplumsal duyarlılık oluşturmasını ve çözüm odaklı tutumun gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak engelli öğrencilerimizin akademik ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde maddi manevi ne gerekiyorsa ortaya koymaktayız. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve onların hiçbir şekilde mağduriyet yaşamaması için elimizden geldiği ölçüde engelleri kaldırmaya her zaman hazırız. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylerimiz için farkındalık ve bilinç oluşturmasını diliyorum.” diye konuştu.

Engelli öğrenciler adına konuşma yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Çağla Baş, “Hepimiz birer engelli adayıyız, mühim olan kafamızın içindeki önyargıları yok etmek. Unutmayalım ki ülkemizde birçok eğitimci ve toplumun birçok yerinde kendini var etmiş engelliler var. Birbirimize ne kadar yardımcı olursak ve birbirimizin ne kadar farkında olursak bu dünya daha yaşanılabilir olur. Zorlukların hiçbir zaman beni ezip geçmesine izin vermedim, onlara duvar oldum. Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olmasın.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Kördöğüşü” oyunu sergilendi.

ODÜ Basın

Tarihi : 04-12-2021 08:00:52