Üniversitemiz ve Bingöl Üniversitesi İş Birliğiyle “III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Bingöl Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “III. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi (ISTC3)” 5 panel ve 20 ayrı oturumla gerçekleştirildi.

Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen açılış panelinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci ve ISTC3 Danışma Kurulu Dönem Başkanı Prof. Dr. Orhan Batman ile ulusal ve uluslararası alandan pek çok katılımcı yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan panelde gerçekleştirdiği konuşmasında evrende bir düzen olduğuna inandığını ve bu düzenin en tepesinde insan olduğunu söyleyerek “Biz her şeyden önce yüce yaratıcıya inanan kainatı yoktan var eden bir gücün olduğuna inanan insanlarız. İnsan, evrenin sunduğu imkanlardan en ideal anlamda yararlanmalıdır. Ancak bu kullanım ve yararlanma sürecinde sürdürülebilir turizm anlayışıyla evreni yok etmeden evreni tahrip etmeden evrenin ontolojik düzenini yapısını ve dokusunu bozmadan ondan yararlanarak varlığımızı sürdürmemiz gerekir. Bu düşüncelerle emeği geçen tüm çalışanlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ISTC3 Danışma Kurulu Dönem Başkanı Prof. Dr. Orhan Batman, COVID-19 nedeniyle insanlığın zor günler geçirdiğine dikkat çekerek, “Özellikle bu salgın konusunda insanlığın kabahatlerinin olduğunu hep birlikte biliyoruz. Ancak bu ve buna benzer tüm salgın hastalıklarda, iklim krizlerinde ve çevre felaketlerinin arkasında insanlığın hoyratça tutumu yatmaktadır.  Evet, insanlık artık bu sürdürülebilirlik kavramını anlamak zorundadır. Aksi halde nasihatle yola gelmeyeni musibetler döve döve yola getirecektir.” şeklinde konuştu.

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci edebiyat alanında yapılan çalışmaların ve şiirlerin büyük bir kısmının tasvirlerden oluştuğunu; bu tasvirlerin doğanın, çevrenin ve tarihi eserlerin tanınmasını sağladığını ve doğayla, çevreyle, ülkeyle ve başka insanlarla barışık bir hayat sürdürmek için seyahate ve turizme ihtiyaç olduğunu söyledi.

İki gün boyunca devam eden kongrenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren ISTC3 Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Üzeyir Kement, kongrenin temel amacının tüm dünyanın ortak gayesi olan sürdürülebilirlik teması ve turizmde sürdürülebilirliği araştırmak, anlamak, geliştirmek olduğunu ifade ederek daha yaşanabilir bir dünya, gelecek nesillere aktarılabilecek temiz, doğal bir yaşam alanı bırakmak adına yazarların ve konuşmacı hocaların desteğiyle turizmde sürdürülebilirlik temasının bilimsel açıdan detaylıca ele alındığını belirtti.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 16-11-2021 12:48:58 / Düzenleme Tarihi :16-11-2021 13:55:58