Üniversitemize Yeni Gelen Öğrenciler için Oryantasyon Programı Düzenlendi

2021-2022 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sürecine katkıda bulunulması ve aidiyet duygusunun oluşturulması amacıyla oryantasyon programı düzenlendi. Program sonrasında Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yeni gelen öğrenciler için gemi turu etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, beslenme ve diyet hizmetleri, psikolojik danışma hizmetleri ve öğrenci kulüpleri hakkında bilgilerin verildiği programda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ders geçme, yatay ve dikey geçiş, not sistemi, harçlar öğrenci otomasyon sistemi, öğrenci mobil uygulaması anlatıldı. Bununla birlikte öğrencilere Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından kütüphane koleksiyonu, katalog tarama, ödünç verme hizmetleri anlatılırken Uzaktan Eğitim Merkezi hakkında detaylı bilgiler verildi. Eğitim süresince uyum ve oryantasyon sürecine ilişkin genel değerlendirmeler yapılarak öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgilendirmede bulunulacak.

200 Öğrencinin Katılımıyla Gemi Turu Etkinliği Gerçekleştirildi

“Oryantasyon Günleri” kapsamında yeni gelen öğrenciler için Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gemi turu etkinliği düzenlendi.

Şehit Temel Şimşir Gemisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, farklı yerleşke ve bölümlerden 200 öğrenci katıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğin şehir üniversite bütünleşmesi noktasında önem arz ettiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, “Gençlerimiz hem eğlendiler hem Ordu’muzun güzelliklerini izlediler. Bu etkinlik, bizim de çok arzu ettiğimiz şehir üniversite entegrasyonunun sağlanması noktasında önem arz etmektedir. Dolayısıyla burada bu ortamı oluşturduk. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen öğrencilerimizin katılımıyla ile çok güzel bir ortam oluştu, ikramlar yapıldı, halaylar ve horonlar oynandı. Bununla birlikte Üniversitemizle gerçekleştirileceğimiz gerek mesleki ve teknik çalışmalarla gerek bilimsel çalışmalarla hep birlikte Ordu’yu ve ülkemizi kalkındıracağız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimizin üniversite yaşamına ve şehrimize uyum süreçlerine katkıda bulunmak için bir oryantasyon programı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz gemi turu etkinliğinde Ordu’nun güzelliklerini tanımaları ve Üniversitemize gelmiş olmalarının memnuniyetini yaşamaları için öğrencilerimizle bir araya geldik. Bizler buraya gelen her öğrencimizin mutlu olmasını, nitelikli bir eğitim almasını arzu etmekteyiz. Bununla birlikte Ordu Üniversitesi şehri ile bütünleşen ve iş birliği içerisinde olan bir üniversitedir. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizle iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz. Bu programın düzenlenmesinde vermiş olduğu desteklerden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Hilmi Güler’e Üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 29-09-2021 10:29:36