Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan Akit TV’nin Canlı Yayın Konuğu Oldu

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan Akit TV’nin canlı yayın konuğu olarak Ordu Üniversitesinde uzaktan eğitim süreci, gerçekleştirilen çalışmalar ve tercih dönemi ile ilgili pek çok soruyu yanıtladı.

Rektör Akdoğan yaptığı açıklamada “Ordu Üniversitesi, kurulduğu 2006 yılından bugüne yapmış olduğu çalışmalar ile eğitimin ne kadar önemli bir sorumluluk olduğunun bilinciyle ve sahip olduğu imkanları en etkin şekilde kullanarak kendini üst seviyeye çıkarmış; yenilikçi, her daim bilimin ışığında hareket eden, topluma katkı sağlayan, çevresinde öncü ve örnek bir kurum olmuştur. 15 yıllık kısa geçmişine rağmen gerek akademik gerekse fiziki gelişimini aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi, alanında yetkin akademisyen ve idari personeli; 3 enstitüsü, 12 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksekokulunda yaklaşık 20 bin öğrencisi, 821 akademik ve 681 idari personeli ile eğitim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.” dedi.

Pandemi dönemindeki eğitim süreci hakkında bilgi veren Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için hızlı bir şekilde gerekli alt yapı, donanım ve bilişim sistemleri ile ilgili hazırlıklarımızı yaparak pandemi döneminde eğitim öğretim sürecini uzaktan eğitim ve dijital öğretim imkanları yoluyla sorunsuz bir şekilde yürüttük. Bu kapsamda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi uzaktan eğitim sürecinde toplamda 52 bin 616 oturumda canlı ders gerçekleştirildi. Öğrencilerin dönemlik bazda yüzde 95,3 oranında katılım sağladığı eğitim sürecinde toplam canlı ders izleme süresi ise 2 milyon 091 bin 501 olarak istatistiklere yansıdı. Ayrıca Evdekal Öğrenme Yönetim Sistemi’ne öğretim elemanları tarafından 400 gigabayt boyutunda kaynak yüklemesi yapıldı.” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi öğrencilerinin sadece akademik gelişimleri üzerine değil aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirebilmesi için de gerekli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Rektör Akdoğan, “Üniversitemizde pek çok sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu tür etkinliklerle sosyal ve dinamik bir eğitim ve öğretim anlayışını hem öğrencilerimiz hem de personelimiz ile paylaşarak sadece derslik ile sınırlı bakış açısını genişletiyoruz. Bu bakış açısı ile de evrensel düşünen bireyler yetiştirme hedefiyle söz konusu etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte uluslararası standartlardaki yapı kalitesi, özgün mimarisi ve çevre düzenlenmesi ile dikkat çeken Ordu Üniversitesi, öğrencilerine ayrıcalıklı bir eğitim-öğretim ve yaşam ortamı sunmaktadır. Kampüs içerisindeki öğrenci yurtları, her türlü konforun sağlandığı modern yaşam ve çalışma ortamı, merkezi kantin, yemekhaneler ve kafeteryalar öğrencilerimize dinlenmek ve sosyal ortam oluşturmak için vazgeçilmez bir fırsat oluşturmaktadır.” dedi.

Rektör Akdoğan, “Yükseköğretim kurumlarına olan talebin her geçen yıl arttığı ülkemizde biz de Ordu Üniversitesi olarak her eğitim döneminde daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. Bu dönemde de Üniversitemiz elde ettiği yüzde 94’e yaklaşan doluluk oranıyla başarı çıtasını her geçen dönem daha ileri taşıdığını göstermiştir.  Yürüttüğü bilimsel çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artıran Üniversitemiz, yeni öğrencilerimizin de katılımıyla bilgi üretmeye, üniversite-şehir bütünlüğünü sürdürmeye, bütün paydaş kurum ve kuruluşlar ile iş birliği gerçekleştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 17-06-2021 11:57:01