“Tarım Sektöründe Kadınlar ve Çocuklar” Online Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tarım Sektöründe Kadınlar ve Çocuklar” konulu online semineri düzenlendi.

YouTube oduzem kanalı üzerinden gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sebiha Kablay, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Programın moderatörlüğü Toplumsal Cinsiyet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nalan Arabacı tarafından yapıldı.

Online seminer programının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Modernleşme ile birlikte kadınların yüklerinin arttığını, kadınların ve çocukların haklarının önemli ölçüde ihlal edildiğini ve bazı kesimler tarafından kadın emeğinin görmezden gelindiğini düşünüyorum. Çocukların çocukluklarını yaşamaları gereken çağda çocuk işçi olarak çalıştırılmasını doğru bulmuyorum. Bizlerin de toplum ve millet olarak buna müsaade etmememiz gerektiğinin altını çiziyorum. Kadınların hak ettiği şekilde konumlandırılmalarını ve onlara pozitif ayrımcılık tanınması gerektiği ve çocuklarımız için de aynı hassasiyet ve duyarlılığın gösterilmesi gerektiğinden yanayım. Bu noktada bizler de toplum olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, devletimiz de bu konuda oldukça hassasiyet gösteriyor. Akademisyenler olarak bizlerin de bu konuda bir farkındalık ve bir bilinçlenme sürecine katkı sağlamasının da son derece önem arz ettiği görüşündeyim. Bu düşüncelerle programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Programın devamında Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sebiha Kablay kadının çalışma hayatında yaşadığı sorunlar, çocuk işçiliği, çocuklar açısından tarım sektörü gibi pek çok konuda dinleyicileri bilgilendirdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 11-06-2021 13:48:05 / Düzenleme Tarihi :14-06-2021 07:55:24