Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ile Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezinin Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ile Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Sami Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Göreve geldiğimizde aldığımız önemli kararlardan biri de sağlık alanındaki yatırımlardı. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Tıp Fakültemizdeki hekim sayısını 84’e çıkardık. Bununla birlikte şehir hastanesinin yapımı için Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde yer alan 250 dönümlük araziyi Sağlık Bakanlığımıza tahsis ettik. Hastanenin ilimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Valimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yine Eğitim ve Araştırma Hastanemize ağır kalp ameliyatlarının yapılabileceği bir ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi açıyoruz.   Ordu Üniversitesi olarak ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve uyum içerisinde elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda hizmete açtığımız Eğitim Aile Sağlığı Merkezi  hem uzaman doktorların yetiştirilmesi noktasında hem de öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile yerleşkemize yakın yerlerde yaşayan vatandaşlarımıza da sağlık hizmeti verecektir. Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezimizde ise ihtiyaç duyan öğrencilerimize psikolojik destek sağlanacak, burada bulunan psikologlarımız da gerektiğinde psikiyatrlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak hizmet verecektir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ile Psikolojik Danışma Uygulama ve Araştırma Merkezinin Üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Biliyorsunuz, Şehir Hastanesi yapımı gündemdeydi ve Ordu'da bu büyük bir eksiklikti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Sağlık Bakanımızın ciddi katkılarıyla, milletvekillerimiz ve Ordu’muzun değerlerinin katkılarıyla yüklenici firmada inşaata başladı ve hızla ilerliyor. Kurumlar arasında uyum ve iş birliği var. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle, Üniversitemizle, bütün birimlerimizle bu koordinasyonu sağlamış vaziyetteyiz. İnşallah 2 yıl sonra hem Şehir Hastanemiz, hem de Çevre Yolumuz bitecek. Hastaneye ulaşım sağlayacak yolların yapımı konusunda arkadaşlarımız şu an itibariyle çalışmalarını sürdürüyor. Birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim. Gençlerimizi, çocuklarımızı çok iyi yetiştirelim ki, gelecek Türkiye'mizde daha güzel işler ortaya çıksın. Ülkemizin her köşesi ayrı bir güzel. Dün Ordu'muzun il oluşunun 100. yıl dönümüydü bu vesileyle Karadeniz ve ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Ordu'muzun 100. yılını sizlerin huzurunda bir kez daha kutluyorum. İlimizde görev yapan şu an hayatta olmayan emeği geçenleri de burada rahmetle, saygıyla anıyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından Ordu Valisi Tuncay Sonel, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan ve protokol üyeleri Eğitim Aile Sağlığı Merkezinde incelemelerde bulundu.

ODÜ Basın

Tarihi : 05-04-2021 14:26:28 / Düzenleme Tarihi :06-04-2021 08:15:37