Üniversitemizde 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua Programı Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi.

You Tube oduzem kanalı üzerinden gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Türk milleti dinine, toprağına, milli ve manevi değerlerine daima sahip çıkmış ve var olma mücadelesinde imanıyla ve inancıyla canını seve seve ortaya koymuştur. İşte biz böyle şanlı, cefakar, vefakar milletin torunlarıyız. Bizlere düşen görev Çanakkale’nin geçilmez olduğunu; Anafartalar’da, Seddülbahir’de ve diğer cephelerde Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl mücadele ettiğini, cansiperane bir şekilde nasıl savaştıklarını ve bu vatanın ne mücadelelerle kazanıldığını gelecek nesillere anlatmak ve daima hatırlatmaktır.  Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Şehitler için ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler, yaşıyorlardır fakat siz onları hissetmezsiniz buyuruyor. Bu bağlamda bizler şehitlerimizin ruhen, manen aramızda olduğunu yaşadıklarına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünde gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Programın devamında İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Mustafa Hatipoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildikten sonra Eğitim Fakültesi Dekan V. ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç tarafından dua edildi.

Programı izlemek için:

ODÜ Basın

Tarihi : 19-03-2021 14:19:01 / Düzenleme Tarihi :09-04-2021 21:24:34