Rektör Akdoğan, “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na Katıldı

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na katıldı.

Çevrimiçi ortamda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasının YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas gerçekleştirdi. Dört oturum halinde düzenlenen çalıştayın ilk oturumu VUCA Dünyasında Liderlik ana başlığı altında pandemi döneminin VUCA (Uçuculuk, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklık) bileşenleri açısından değerlendirilmesi ve Üniversitenin ekosistemi ve ekosistem ile ilgili soruların değerlendirilmesiyle tamamlandı.

Çalıştayın ikinci oturumu Temel Kavramlar ve Liderlik ana başlığı altında Paydaş Odaklılık, Stratejik Bakış ve Uygulama konuları ile; üçüncü oturumu Kurum Kültürü ve Değerler başlığı altında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Kurum Kültürü, Liderlerden Beklenen Etik konuları ile ele alındı. Çalıştayın son oturumunda ise Liderlik Davranışları, Liderlik Yaklaşımları, Liderlik Dinamiği, Liderlikte Koçluk ve Mentörlük Rolleri, Kriz Döneminde Liderlik, Güçlü Ekipler, Üniversite için Liderlik Modeli Örneği konuları değerlendirildi. Çalıştay, değerlendirme anketinin yapılmasıyla sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 26-01-2021 13:29:38 / Düzenleme Tarihi :26-01-2021 21:56:26