56’ncı Kütüphane Haftası Uzaktan Erişim ile Kutlandı

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 56’ncı Kütüphane Haftası uzaktan erişim aracılığı ile kutlandı.

Covid-19 salgını nedeniyle evden ve ofisten katılımlarla gerçekleştirilen uzaktan eş zamanlı kitap okuma etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.  

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan yaptığı açıklamada “Küresel ölçekte yaşanmakta olan Korona virüs tehlikesinden dolayı Üniversitemizde eğitim öğretim süreci uzaktan eğitim aracılığı ile devam etmektedir. Bu süreçte alınan tedbirler kapsamında Üniversitemizde düzenlenen etkinliklere de ara verilmiştir. Bu sebepten dolayı bizler de her yıl düzenli olarak kutlanan Kütüphane Haftası etkinliğimizi bu yıl akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katılımıyla uzaktan erişim ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Nesilden nesile bilgi aktarmanın temel anahtarı olan kütüphaneler, kültürel kalkınma için itici bir güç niteliği taşımaktadır. Milletimizin derin tarihini ve bilgi birikimini çağlardan çağlara aktaran bu kültür miraslarına sahip çıkarken aynı zamanda gençlerimizi de kitap dostu olmaları noktasında teşvik etmemiz gerektiğine inanıyor, 56’ncı Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Uzaktan Eğitim Süreci “Dijital Kütüphane” Hizmetleriyle Destekleniyor

Salgın nedeniyle örgün eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesinin ardından Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi nde “Uzaktan Kütüphane” erişimi ile hizmet veriliyor.

Bu bağlamda akademik birimlerden gelen talepler neticesinde 32 adet bilimsel veritabanına abonelik gerçekleştirildi. Kurumsal olarak abonelik gerçekleştirdiğimiz veritabanları arasında Cambridge University Press, Ebsco, Elsevier, IGI Global, Oxford University Press, Proquest, Sage ve Springer gibi alanlarında kendini kanıtlamış yabancı yayınevleri ile birlikte Ayeum, Hiperkitap, İdeal Online, Lebib Yalkın, Sosyal Bilimler Atıf Dizini ve Turcademy gibi çok önemli yerli yayınevlerine de abonelik sağlandı.

Dijital kaynaklara erişim noktasında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının web sitesinde bulunan “Uzaktan Kütüphane Hizmetleri Rehberi”nde uzaktan erişim için yapılması gereken bilgilerin yer aldığı, aynı zamanda dijital platformların kullanımı konusunda yetkililer tarafından uzaktan eğitim hizmetinin verildiği belirtildi.

Covid 19 hakkında Açık Erişimli Bilgi Kaynakları Dizini için,

http://kddb.odu.edu.tr/Page/176/covid-19-bilgi-kaynaklari

Uzaktan Kütüphane Hizmetleri Rehberi için,

http://kddb.odu.edu.tr/Page/175/uzaktan-kutuphane-hizmetleri-rehberi 

ODÜ Basın

Tarihi : 03-04-2020 17:00:00 / Düzenleme Tarihi :05-04-2020 17:13:58