Teknik Bilimler, Sosyal Bilimler, Ulubey ve Mesudiye Meslek Yüksekokullarında Mezuniyet Sevinci

Üniversitemiz Teknik Bilimler, Sosyal Bilimler,  Ulubey ve Mesudiye Meslek Yüksekokullarının 2018-2019 eğitim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Şaziye Altaylı, “Öncelikle bu gün bu kürsüde konuşuyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. İki çocuk annesi ve ev hanımı olarak başladığım öğrenim hayatımı böylesi bir başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyorum. Yılların birikimini özveri ile bize aktaran alanında yetkin hocalarımıza, değerli arkadaşlarıma, eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ederim.” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Cansu Aktaş, “Topluma ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmemizi sağlayan, bizlere çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve anlattıkları her konu için emek veren siz değerli hocalarımıza ve tabii ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen ailelerimize özveri ve emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Bu duygu ve düşüncelerle arkadaşlarımın mezuniyet coşkusunu paylaşıyor, mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ulubey Meslek Yüksekokulu birincisi Duygu Başak Ayaz, “2 yıllık eğitimim süresince hem teorik hem de pratik bilgilerin ışığında kazandığım bilgi ve tecrübeleri ülkem ve millettim yararına kullanmayı büyük bir sorumluluk olarak omuzlarımda taşıyorum. Yeni nesil olarak bu değerli ve saygın yükü gelecekte de sürekli taşıyacağımıza, azim ve kararlılıkla iyi işler yapacağımıza olan inancım tamdır. Her türlü maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen aileme, emekleri anlatılamayacak kadar fazla olan hocalarıma ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Mesudiye Meslek Yüksekokulu birincisi Emre Yanoğlu, “Bugün burada hüzünlü bir bitişin yanında yepyeni bir başlangıç yapıyoruz aslında. Başta maddi ve manevi desteklerini aileme, iki yıllık eğitimim süresince teorik ve pratik bilgileri ışığında kazandığım bilgi ve tecrübeler için emeği geçen hocalarıma teşekkür ederim.” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, “ Değerli öğrenciler, iki yıl boyunca çok değerli bilgi ve tecrübeler sizlere gerek iş gerekse özel yaşamınızda büyük katkılar sunacaktır. Öğrenme hayat boyu devam eden bir süreçtir, bilgilerinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar ilerler ve başarılı olursunuz. Mesleğinizdeki gelişmeleri yakından takip etmeli ve kendinizi daima yenilemesiniz. İş hayatınızda girişken, çalışkan ve dürüst olmalısınız. Bu düşüncelerle hayatınızda sevdiklerinizle birlikte sizlere sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz bünyesinde eğitimlerini tamamlayarak ilgili bölüm ve programlardan başarıyla mezun olan öğrencilerimiz; ülkemizin kalkınmasına, bilimin ilerlemesine, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürülmesine katkı sağlamaktadırlar. Yüzlerce öğrencisiyle bulundukları ilçelere hayat veren Meslek Yüksekokullarımız yürüttüğü ve yürüteceği her türlü çalışma ile ilçelerimizin, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli paydaş olarak Üniversitemizi temsil etmekte, ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaktadırlar. Ülkemizin aydınlık geleceğinde her dönemde söz sahibi olacak nesiller yetiştiren Meslek Yüksekokullarımız bünyesinde öğrenim gören gençlerimize kaliteli eğitim hizmetleri sunmaya devam ettiğimiz sürece büyüme ve gelişme hızımız katlanarak devam edecektir. Gençlerimiz bundan sonra iş hayatına atılacaklar; çeşitli kamu kuruluşlarında ya da özel kurumlarda istihdam edilecekler, eğitim hayatlarını lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarıyla ulusal ya uluslararası alanlarda devam ettirecekler. Sevgili Öğrencilerimiz; başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Sizler ancak durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelebilir ve birçok şeyi başarabilirsiniz. Yaşamınızın geride kalan kısmında sizlere başarılar diliyor, sizleri mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” diye konuştu.

Törende okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Şaziye Altaylı’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta SBMYO birincisi Cansu Aktaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Ulubey MYO birincisi Duygu Başak Ayaz’a, Mesudiye MYO Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan birinci Emre Yanoğlu’ya;  SBMYO Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren ikinci Ceren Nur Alemdar’a; Ulubey MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güney ikinci Özlem Güneş'e; TBMYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ahmet Köse ve Öğr. Gör. Bülent Kandemir ikinci Zülal Bağrışen ile üçüncü Habibe Aktaş’a;  Mesudiye MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Murat Yalçın ve Öğr. Gör. Mehmet Babalık ikinci ve üçüncü Ceyhun Tanrıver ile Doğukan Yılmaz’a; SBMYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Nejat Üstün ve Öğr. Gör. Mustafa Sarı ikinci ve üçüncü Ceren Nur Alemdar ile Ezgi Yeşilyurt’a, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan üçüncü Serpil Uzgul’e plaketlerini verdi.

Tören, program öğrencilerine başarı belgesinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

ODÜ Basın

Tarihi : 26-06-2019 17:57:23