Heykel Bölümü Mezuniyet Sergisi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Mezuniyet Sergisi” nin açılışı gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Geleneksel heykel malzemeleri ve tekniklerin yanı sıra güncel malzemelerden yapılan 42 eserin yer aldığı sergide taş yontu çalışmalarında heykel bölümü öğrencilerinin tasarımları ve teknik becerilerini aktardıkları Ünye taşından yapılan eserler büyük ilgi gördü.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Aktif olan 4 bölüm ile eğitime devam eden Güzel Sanatlar Fakültemiz bölgede açılmış olan güzel sanatlar fakülteleri arasındaki hızlı gelişimi ile sanat eğitimi alanında bölgede öncü rol oynamaktadır. Fakültemiz bünyesinde açılmış olan Heykel Bölümü ise devlet ve vakıf üniversitelerinde aktif eğitim veren 16 heykel bölümünden biri olmanın yanı sıra aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nde açılan ilk heykel bölümü unvanına sahiptir. Ülke genelinde ender olan heykel bölümlerinden birinin Üniversitemizde açılmış olması Üniversitemizin bilim ve sanat eğitimi alanında da bölgede söz sahibi olmayı hedeflemesinin en güzel örneğidir. Ordu Üniversitesi Heykel Bölümü’nden mezun olacak 4 genç heykeltıraş adayımız 42 eserden oluşan mezuniyet sergisiyle sanatseverler ile buluşacaklar. Eserlerini bizlerin beğenisine sunan gençlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor onların Ordu Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancımla gençlerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 20-06-2019 05:46:23 / Düzenleme Tarihi :20-06-2019 14:58:17