Rektör Yarılgaç, Resim Bölümü Yıl Sonu Sergisi’nin Açılışına Katıldı

Üniversitemizde Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Morfoloji Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Teyfik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Müzik ve Sahne Sanatları Dekan V. Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 1’inci, 2’nci ve 3’üncü sınıf lisans öğrencilerinin atölye derslerinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan oluşan sergide 30’dan fazla iki boyutlu ve üç boyutlu çalışma yer aldı. Farklı malzeme ve tekniklerden meydana getirilmiş çalışmalardan oluşturulan serginin 19 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin öğrencilerin çalışmalarından oluşan çeşitli sergiler düzenlemesinin öğrencilerin özgüven motivasyonları açısından oldukça önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Öğrencilerin dersliklerde akademisyenlerimizden öğrendikleri bilimsel ve sanatsal bilgileri, uygulama alanında özgün bir biçimde ifade etme fırsatı edindikleri bu tür sergilerin gerçekleştirilmesi, hem öğrencilerimizin düşün dünyasını zenginleştirmesi açısından hem de bir sanatçı da olması elzem olan özgüven nosyonunun mümkün kılınması noktasında oldukça önemlidir. Bu düşüncelerle Resim Bölümü öğrencilerimizin eserlerinin yer aldığı bu serginin açılmasında emeği geçen akademisyen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

ODÜ Basın

Tarihi : 14-05-2019 15:12:05 / Düzenleme Tarihi :14-05-2019 16:22:23