Rektör Yarılgaç, Yerel Düzenleme Kurulu'na Teşekkür Belgelerini Verdi

20.02.2019

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “21. Akademik Bilişim Konferansı”nın tamamlanmasının ardından Yerel Düzenleme Kurulu üyelerine teşekkür belgelerini verdi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen “21. Akademik Bilişim Konferansı” sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ve konferansın Yerel Düzenleme Kurulu üyeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek bilgi teknolojilerinin altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amacıyla organize edilen ve yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen konferansın ardından Rektör Yarılgaç, Yerel Düzenleme Kurulu üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti.

Ordu Üniversitesi olarak ulusal bilişim vizyonunun oluşturulması noktasında önemli bir işlev üstlenen 21. Akademik Bilişim konferansına bilimsel akıl ve mekânsal bir rolle destek vermiş olmanın önemli olduğunun altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Teknolojinin zamansal ve uzamsal çerçevede önemli bir belirleyici haline geldiği bilişim çağının içinde bulunmaktayız. Bu çağ, bilgi teknolojilerinin küresel rekabette söz sahibi olduğu bu tür gelişmeleri elinde tutan, üreten ve onu toplumsal bir araç haline getiren ülkelerin toplumsal, ekonomik ve siyasal alanda belirleyici olduğu bir sürece karşılık gelmektedir. Dolayısıyla Türkiye’nin bilişim alanında önemli atılımlar gerçekleştirdiği ve bu atılımların daha da işlevsel kılınmasının ulusal kalkınma hedefleri noktasında bilişim alanında ortaya koyacağı dinamizme bağlı olduğunun bilincinde bir Üniversite olarak gerek bilimsel akıl gerekse fiziki desteklerle ev sahipliğinde bulunduğumuz 21. Akademik Bilişim Konferansını oldukça önemli olarak görmekteyiz. Bununla birlikte konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Uzaktan Eğitim Merkezi’nin çevrimiçi ders materyalleri hazırlaması ve bu çerçevede tüm birimlerimizde eş zamanlı sistematik sınavlar organize etmesi, teorik bilgi ile teknolojik gelişmeleri birbirine eklemleyerek modern çağın ruhunun Üniversitemize kazandırılması noktasında bu konferanstan elde edilen çıktıların fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Bu sözler ışığında gerçekleştirdikleri çalışmalar ve 21. Akademik Bilişim Konferansı’ndaki hizmetlerinden dolayı Yerel Düzenleme Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Tarihi : 20-02-2019 12:08:30 / Düzenleme Tarihi :21-02-2019 10:05:28