Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve kliniklerinin açılış töreni İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN’in katılımlarıyla gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve kliniklerinin açılış töreni 07/06/2012 Perşembe günü İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programa Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Vali Orhan DÜZGÜN, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail GÜZEY Belediye Başkanı Seyit TORUN, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail GÜZEY, Cumhuriyet Başsavcı V. Arif Ulusoy, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa GÜRBÜZ, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, il protokolü mensuplarının yanı sıra ünivesitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış onuruna ev sahibi olarak yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Diş hekimliği Hastanesi’nin yaklaşık bir buçuk aydır hizmet vermesine rağmen yoğun bir tempoyla çalıştığını vurgulayarak ‘ Bu süre zarfında 3000 kadar hasta muayene ve tedavi edildi. Ufak bir hesaplama yapacak olursak bu hastanemizin Ordu’ya şimdiye kadar 1 milyon dolarlık bir kazanım sağladığını söyleyebilirim. Bölgemizin ağız ve diş sağlığı alanında iki büyük şehri olan Samsun’a, Trabzon’a gidecek hasta sayısı fevkalade azaldı. Yine bir ilk olarak üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alımını gerçekleştirdik. 22 öğrencimiz mevcut. Bu sayı önümüzdeki sene daha da artırmayı hedeflemekteyiz. 8 ana bilim dalında 8 öğretim üyesi, 3 asistan, 7 idari personelimizle hizmet veriyoruz. Bunlar gerçekten özel gelişmeler. Bu gelişmeler çerçevesinde çok kısa bir zamanda yeni fakültemizi ve hastanemizi  faaliyete geçirmiş durumdayız.Ben katılımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.Saygılar sunuyorum.’’ dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN de açılış onuruna yaptığı konuşmada ‘Sayın milletvekilim, Valim, belediye başkanım, rektörüm, üniversitemizin değerli akademisyenleri. Diş Hekimliği Fakültesi’nin restore edilerek kısa bir zaman diliminde deneme amaçlı olarak hizmete alınan binasının açılışını yapmak üzere birlikteyiz. Güzel Ordumuz’da güzel bir işin. Çalışmanın açılışında olmanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. Bu bina daha önceden de üniversitemizin nüvesini teşkil eden Ziraat Fakültesi’nin de yıllarca eğitim verdiği yerdir. Biraz mahalle arasında kalmasına rağmen , üniversitemiz ve biz Ordulular açısından hatırası olan sempatik bir bina. Burası Ordu Üniversitesi’nin öğrencisiyle akademik kadrosuyla yıllarca güzel çalışmalar yaptıkları ebat olarak küçük ama mahiyeti itibariyle büyük işlerin gerçekleştirildiği bir mekandır. Yine hizmetine devam ediyor. Diş  Hekimliği Fakültesi üniversitemizin yeni olmasına rağmen önemli fakültelerinden birisidir. Sağlık bilimleri alanında Ordu’nun bir merkez olması hepimizin ortak hedefi ve arzusuydu. Bu arzunun Diş Hekimliği Fakültesi ve klinikleriyle birlikte gerçekleşmiş olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Şüphesiz bu bir ilktir, ilk adımdır. Ama inanıyorum ki yakın gelecekte bu bina hizmete yetmeyecektir. Bu bakımdan yeni bir fakülte binası da yapıp daha rahat bir ortamda diş hekimliği eğitimini ilimizde gerçekleştireceğiz.  İyi temeller, ilkeler üzerinde geliştirilen bir eğitim kurumu olarak üniversitemiz zamanla kendisini büyütecektir. Bu sayısal büyümenin yanında niteliksel büyüme olarak da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ederim. ‘’

Ordu Üniversitesi’nin 2008’de rektörlük olarak teşekkül edilmesinin ardından geride kalan 4 senelik zaman diliminde fiziki altyapısıyla, öğrenci kapasitesiyle ve daha da önemlisi 400’e yakın öğretim üyesi kadrosu itibariyle gıpta edilecek bir ivme yakaladığını belirten İçişleri Bakanı ŞAHİN ’’ İlimizin genel gelişmesinin sonucunda ben inanıyorum ki 3 sene sonra bu akademik kadronun daha çok arttığını göreceğiz. Buna bağlı olarak öğrencilerimizin Ordu Üniversitesi’ni daha çok tercih ettiklerini ve sayılarının artacağını göreceğiz. Üniversitemiz bugün 8 fakülte, 9 meslek yüksekokulu, 3 enstitü,1 devlet konservatuarıyla gerçekten orta ölçekli bir üniversite haline gelmiştir. Fakat Hedefimiz altın Ordumuz’a, büyük Ordumuz’a yaraşır şekilde üniversitemizin de Orduspor gibi üniversiteler kategorisinde süper lig üniversitesi olmasıdır. Bunun olacağına inanıyoruz. Buna güveniyoruz. Rektörümüze, dekanlarımıza, akademisyenlerimize şehirle bütünleşerek, şehir yönetimiyle birlikte bu çalışmaları yürüttükleri için çok çok müteşekkiriz, minnettarız. Şu anda da bu teşekkürün ifadesi Diş Hekimliği Fakültemiz’i açarak yapılanları, hizmet mekanlarını göreceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ‘’ şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İçişleri Bakanı Bakan İdris Naim ŞAHİN ve davetli topluluğu ameliyathaneyi ve poliklinikleri ziyaret ederek öğretim görevlilerinden fakülte ve kliniklerde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldılar.

İçişleri Bakanı ŞAHİN, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin öğrenim gördüğü dersliği ziyaretinde öğrencilerin öğrenim durumları hakkında bilgiler alarak onlarla bir süre sohbet etti.