Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Yaşamsal çerçevede engelli yurttaşlarımızla aramıza gönül ve düşün engeli yerleştirmeden sevgi dolu bir zeminde saygı ve eşitlikle yoğrulmuş bir kültürle hep birlikte nefes almak önem taşımaktadır. Dolayısıyla toplumsal aidiyeti güçlendirici fiziksel, psikolojik ve sosyal açılardan sağlıklı bir toplumun oluşturulması özel insanlarımızın yaşam kalitesinin geliştirilerek önlerindeki her türlü engelin kaldırılması hepimizin temel sorumluluğu olmalıdır.

Bu sorumluluk ışığında engelli bireylerimizin karşılaştığı tüm sorunlarla empati kurmak, bu empatinin neticesinde çözüm odaklı hareket etmek ve özgürlüğün herkes için geçerli kılındığı engelsiz bir toplum modeli inşa etmek şiarıyla ulusal çerçevede tüm vatandaşlarımızın bilinçli ve derin bir farkındalıkla bugünün anlam ve önemine yaklaşması oldukça önemlidir.

Birliktelik anlayışımızı güçlendirici sosyal politikalar üretmeye, engelli bireylerimizi toplumsal yapıya entegre edici yaşamsal çalışmalar gerçekleştirmeye devam eden devlet anlayışımızla engellerin kalpleri ve akılları birleştirmeye engel olmadığının bilinciyle Ordu Üniversitesi olarak “engelsiz üniversite” anlayışıyla engelli öğrencilerimizin akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programları düzenlemek, özel ders materyalleri hazırlamak, kendilerine uygun eğitim, araştırma ve barınma ortamları oluşturmak gayesiyle özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu gaye ve bilinçle engelli yurttaşlarımızın sorunlarının tespit edilerek çözüme kavuşturulması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması maksadıyla gerçekleştirilecek çalışmaların toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırması temennisiyle engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlarım.