Grup Sunumları ve Değerlendirmelerin Yapıldığı Ordu 1'inci Kalkınma Çalıştayı Sona Erdi

07.09.2018

Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak ve Ordu’nun kalkınmasına yön verecek politikaları oluşturmak amacıyla  düzenlenen Ordu 1’inci Kalkınma Çalıştayı, sektörel çalıştay oturumları ve sonuçların sunumunun yapılması ile sona erdi.

Ordu’nun sektörel analizlerinin yapıldığı ve Üniversitemizden 62 akademisyenin katılım sağladığı çalıştayın ikinci gününde sektörlerin mevcut durum tespiti, sorunlar, eylemler ve hedeflere ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayın kapanış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, ilgili bakanlıkların temsilcileri, il protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

16 Sektör alanında gruplar halinde çalışmalar ve fikir alışverişleri gerçekleştiren panelistlerin görüşleri raporlaştırılarak panelin son gününde katılımcılarla paylaşıldı. Özellikle turizm, tarım, sağlık, çevre, doğa, ulaşım ve altyapı çalışmaları ile ilgili önemli hedef ve sorunların belirlendiği çalıştayda ekolojik turizme, yayla turizmine, sağlık turizmine yönelik alanlarda turizmin geliştirilmesi ve bununla beraber konaklama sorunlarını çözülmesi, tarım çerçevesinde zirai ilaçların azaltılması, toprağın ve yer altı sularının kirlenmesinin önüne geçilmesi, köylerin mekânsal olarak çevresiyle uyumlu bir mimari ve altyapıya kavuşturulması, doğal güzellikleri ile uyumlu çevre dostu istihdam odaklı sanayi çalışmalarına hız verilmesi ve fındığın ham madde olarak yan ürünlere dönüştürülerek değerlendirilmesi gibi konularda fikirler sunuldu.

Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, “Programa dahil edilen konular geniş bir perspektif ile değerlendirilerek gerek moderatörlerin etkin yönetimi gerekse de panelistlerin anlamlı sunumlarıyla Ordu’nun kalkınma hedeflerine bir projeksiyon çizdi. Çalıştay kapsamında kayda geçen raporların hepsi Ordu İli 1’inci Kalkınma Çalıştayı biçiminde kitap haline getirilerek değerli kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sunmak ve Ordu İli kalkınma hedeflerinin somutlaşması amacıyla gerçekleştirilen bu çalıştayda ev sahipliği ile bizleri onurlandıran Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a ve değerli bilgileriyle bizleri aydınlatan akademisyenlere ve tüm düzenleyici paydaş ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Değerli bilgilerin paylaşıldığı, sektör analizlerin gerçekleştirilerek önemli sonuçların raporlaştırıldığı Ordu İli 1’inci Kalkınma Çalıştayı’nın 2023 vizyon politikalarının belirlenmesi ve kalkınma hedeflerinin saptanması noktasında Ordu İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.