Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Asırlardır sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma gibi güzel hasletlerin tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bağların oluşmasını sağlayan unsurların başında gelmektedir. Dini ve milli değerlerin, gelenek ve göreneklerin unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde, bayramlar sayesinde insanlar arasındaki dayanışma duygusu kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir.

Sevincimizi bayramlar vesilesiyle çoğaltmak, neşeyi yediden yetmişe, konu komşu herkese ulaştırmak, başkasının mutluluğu ile mutlu olmayı bilmek, acılarını paylaşmak necip milletimizin asli karakteridir. Dolayısıyla bu kutsal günleri fırsat bilerek tarih boyunca olduğu gibi bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlikteliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek ve dostluk bağlarımızı geliştirmek için daima çaba sarf etmeliyiz.

Bayram günleri ile sınırlı kalmamasına inandığımız saygı, dayanışma ve hoşgörü ortamının daima sürdürülmesini, yaşadığımız her anın bayram mutluluğu ile geçmesini tüm içtenliğimle temenni eder; Ordu Üniversitesi ailesi başta olmak üzere tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.