Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başlayan Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı Sona Erdi

29.06.2018

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018) sona erdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç konferansta yer alan katılımcılar ile bir araya geldi.

Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini,  eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri kamuda çalışan matematikçileri ve mühendisleri bir araya getiren Geleneksel Matematik Konferansı’nın 17’ncisi bu yıl "International Conference on Mathematics and Mathematics Education (ICMME-2018)" adıyla uluslararası Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Matematikçiler Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilen konferansa dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 380 katılımcı ilgi gösterdi.  Matematik, matematik eğitimi ve mühendislikte matematik uygulamaları ile ilgili bildirilere yer verilen konferansta 420 bildiri 104 oturumda tartışıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinin yanı sıra Türkiye’nin de çeşitli üniversitelerinden gelen bilim insanlarının katıldığı konferansın önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. D. Tarık Yarılgaç, “Son derece kıymetli katılımcıların iştirakiyle gerçekleşen uluslararası ölçekte bir konferansın Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Üniversiteler gibi temeli bilime dayalı kurumların esas fonksiyonu insan yetiştirmek, insanlara diploma vererek meslek ya da sanat sahibi yapmak değil, bu vasıfların yanı sıra bulundukları şehre, ülkeye katkılarda bulunmak ve bilimsel teoriler geliştirerek üretilen bilgilerin akademik camiada tartışılmasını sağlamaktır. Bu amaçla Üniversitemiz ve Matematikçiler Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Matematik Eğitimi Konferansı çerçevesinde matematik eğitimi ve mühendislikte matematik alanındaki son gelişmeler üzerine yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilimsel etkinlikler gerçekleştirildi. Bu ve benzeri konferans, sempozyum, çalıştaylar ışığında Üniversitemizin sahip olduğu tecrübe ve güç, şehrimizin doğal potansiyeli ile birleştiğinde ülkemizin uluslararası ilişkilerine ve iş birliğine daha fazla katkı sağlaması mümkün olacak; üretilen bilginin topluma ulaştırılmasına yönelik evrensel nitelik taşıyan bilimsel faaliyetler kurumumuz ev sahipliğinde artarak devam edecektir. Bu bağlamda konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen düzenleme kurulu başta olmak üzere konferansa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, yurt içi ve yurt dışından gelen değerli akademisyenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.