Rektör Yarılgaç, Mesudiye Meslek Yüksekokulunu Ziyaret Etti

28.06.2018

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Mesudiye Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek fiziki altyapı durumu, mevcut programların ihtiyaçları, YÖK tarafından açılmasına onay verilen yeni programlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aktif 241 öğrencisiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Mesudiye Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerine ek olarak Tapu Kadastro ve Turist Rehberliği programları da YÖK tarafından açılış onayı aldı.

Sosyal Alan İhtiyacı Gideriliyor

Mesudiye Meslek Yüksekokulunun öğrencileri ile akademik ve idari personelinin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan binada incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ziyareti sırasında Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari personelleriyle de bir toplantı yaptı. Yapılan görüşmelerde Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Mesudiye Meslek Yüksekokulunun fiziki altyapı durumu, mevcut programların ihtiyaçları, yapılması planlanan proje ve bilimsel etkinlikler ile bilgiler aldı. Ayrıca akademik ve idari personellerin sorularını yanıtlayıp taleplerini dinledi.

Kaymakamlık ile İş Birliği

Rektör Yarılgaç, Mesudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Haydar Asan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Hüseyin Murat Yalçın, Öğr. Gör. Mehmet Babalık ve Yüksekokul Sekreteri Ali İmzalı ile birlikte Mesudiye Kaymamı Cevdet Bakkal’ı ziyaret ederek Meslek Yüksekokulunun ilçeye katkıları, yeni açılacak programların durumu ve Meslek Yüksekokulumuz ihtiyaçları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Kurumlar arası işbirliklerinin öneminin altının çizildiği toplantıda Mesudiye Meslek Yüksekokuluna sunulan desteklerin daha da üst düzeylere çıkarılacağı vurgulandı.

Yapılan incelemelerin ve görüşmelerin ardından Ordu Üniversitesi’nin gerek bütün eğitim birimleriyle gerekse kurum bünyesinde yürüttüğü bilimsel çalışmalarla bölgesinin bir marka değeri olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2018-2019 eğitim ve öğretim yılında her birimimizde olduğu gibi Mesudiye Meslek Yüksekokulumuz için de sosyal ve bilimsel araştırmaların yanı sıra öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik projeler hazırlamayı ve bu projeleri uygulamaya koymayı sürdürmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak mevcut Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde başarıyı getirecek adımlar atmaya, gerekli değişim ve dönüşümleri sağlayarak bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamlarının kalitesini artırmaya devam etmekteyiz. Eğitim öğretime devam edilen ve açılacak programlarımızla birlikte Yüksekokulumuz, mesleki olarak yaşam boyu geliştirmenin önemini kavramış nitelikli mezunlar yetiştirerek mesleki yeterliliği olan, gelişen teknolojileri takip eden sektörler ile beraber ilişkilerini projelerle güçlendirerek ülkemizin kalkınma hamlesine katkıda bulunacaktır. Bununla birlikte güncel teknolojik alanlardaki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak olan birimimiz; iş dünyasında tercih edilen, yurt içi ya da dışında çalışabilecek yeterlilikte mezunlar vererek kendini sürekli geliştiren öncü ve yenilikçi bir meslek yüksekokulu olacaktır. Bu bağlamda bölgesinde yürüttüğü araştırma-geliştirme faaliyetleriyle bilimsel bilgiyi daha ileri taşımak ve bulunduğu ilçeye daha çok katma değer sağlamak için çaba sarf eden Yüksekokulumuzun akademik ve idari personeli başta olmak üzere katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.