Rektör Yarılgaç, “Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık ve Doktora Eğitimi” Toplantısına Katıldı

31.05.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, YÖK tarafından düzenlenen “Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık ve Doktora Eğitimi” toplantısına katıldı.

Tıp ve Diş Hekimliğinde uzmanlık eğitimi sırasında doktora yapılmasını görüşmek amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Bakanlığı temsilcileri, Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeleri, YÖK yetkilileri, ilgili üniversitelerin rektörleri ve dekanları ile sağlık bilimleri enstitüsü müdürleri katıldı.

Tıp ve Diş Hekimliği alanlarında bütünleşik doktora eğitiminin görüşüldüğü toplantıda YÖK Başkanı Saraç bir selamlama konuşması gerçekleştirirken Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Diclehan Orhan tıp ve diş hekimliğinde uzmanlık ve doktora eğitimine ilişkin bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından YÖK Başkanvekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu yönetiminde gerçekleştirilen soru-cevap kısmında tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi sırasında doktora eğitiminin nasıl yapılabileceği, eğitimlerin süreleri, tezlerin yönetimi gibi hususlar ve mevzuat düzenlemeleri ile bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.