Fatsa MYO’da Denizde Emniyet Konulu Eğitim Senaryoları Gerçekleştirildi

28.05.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek denizde emniyet konusunda gerçekleştirilen eğitim senaryolarını yerinde izledi.

Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Fatsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftci, öğretim elemanları ve öğrenciler eşlik etti.  Gemiyi terk ve denizde canlı kalabilme konusunda eğitim senaryolarının gerçekleştirildiği programda öğrenciler tarafından gerçekleştirilen can kurtarma filikasıyla gemiyi terk senaryosuna Rektör Yarılgaç da katıldı.

Ardından öğrenciler kişisel canlı kalabilme ekipmanlarıyla denize atlama platformundan atlayarak gemiyi terk senaryosunu gerçekleştirdi ve su içerisinde canlı kalabilme manevraları yapıp şişirilen can salına binerek eğitimi tamamladı. Tüm eğitim boyunca METEK-1 (Türkiye'de Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi) kapsamında alınan hızlı can kurtarma botu güvenlik tedbirlerini sağlamak amacıyla hazır bulundurulurken eğitim sonrasında Rektör Yarılgaç tarafından bot ile kısa bir seyir gerçekleştirildi.

Fatsa Meslek Yüksekokulunda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Yarılgaç, “Günümüzde nitelikli iş gücüne sahip olma; iş dünyası ile ekonomik sistem içinde ciddi bir rekabet avantajı olarak değerlendirilmekte ve rekabet ortamı için donanımlı eleman yetiştiren mesleki ve teknik eğitimin kalitesi önem taşımaktadır. Bilindiği gibi ülkemizde bu görevi yükseköğretim düzeyinde meslek yüksekokulları yerine getirmekte, bu eğitim birimleri de misyonu gereği nitelikli iş gücü ve ara yöneticileri yetiştirerek faaliyetlerini devam ettirmektedir. Bu açıdan bakıldığında ülke kalkınmasının sağlanması ve toplumsal refah düzeyinin artırılması için ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesinde, meslek yüksekokullarında sunulan eğitimin hizmet kalitesinin hayati öneme sahip olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi olarak bizler de bütün eğitim birimlerimizde olduğu gibi Fatsa Meslek Yüksekokulumuzda da gerek ulusal ve uluslararası ölçekli projeler bazında gerekse denizcilik eğitimiyle ilgili olarak bölgemizde gerçekleştirdiğimiz alt yapı ve donanım çalışmalarıyla bölge ve ülke denizciliğine katkı sağlamaktayız. Bununla birlikte Meslek Yüksekokulumuz; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan yetkilendirmelerle Türkiye genelinde alanında yetkili birkaç eğitim kurumundan biri olarak bölgesinde bu alanda önemli saha çalışmalarıyla Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen Fatsa Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeline bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.