Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Anneler Günü Kutlama Mesajı

Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa tüm varlığını adayan annelerimiz dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygularını taşırlar. Dünyanın her yerinde, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm anneler yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatlarımıza ışık tutmaktadır. Bizleri dünyaya getiren, hayata hazırlayan, destek olan, sevgisi ve sıcaklığı daima aranan annelerimiz, vazgeçilmez değerlerimiz, hayat zenginliğimizdir.

Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir; en değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağandır.

Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve yaşamları boyunca hiçbir karşılık beklemeden sevgi ve şefkatleri ile yüreğimizi ısıtan, bizleri yetiştiren fedakâr annelerimize minnetimizi bir kez daha sunma fırsatı bulduğumuz bu anlamlı günde, başta ülkemizin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden şehitlerimizin kıymetli anneleri olmak üzere tüm annelerimizin “Anneler Günü” nü en kalbi duygularımla kutlarım. Fedakârlık ve sabır timsali, karşılıksız sevginin sembolü baş tacı annelerimize sağlık, esenlik ve mutluluklar dilerim.