Rektör Yarılgaç, 4’üncü Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’na Katıldı

07.05.2018

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu’da düzenlenen 4’üncü Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu’nun oturum başkanlığını gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Her dem yeniden doğarız” temasıyla düzenlenen ve 5 Mayıs tarihinde Ünye’de açılış töreni yapılan sempozyum, ikinci gününde Atatürk Kültür Merkezi’nde iki oturum halinde gerçekleştirilen bildiri sunuları ile devam etti. Sempozyuma Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

İlk oturum başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yaptığı programda, “Ahmed-i Yesevi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin Düşünce Dünyasında Orta Asya’dan Anadolu’ya Uzanan Ortak Çizgi”, “Kur’an Semasında Bir Sevgi Abidesi: Yunus Emre”, “Arif Bir Şair: Yunus Emre” ve “Yunus Emre Şiirlerinde Âb-ı Hayat Motifi” başlıklı tebliğler sunuldu.

Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yaptığı ikinci oturumda ise “Yunus Emre’nin Divanında İbadet”, “Yunus Emre’nin Dilinden Hz. Peygamberin Nübüvveti ve Ahlaki Özellikleri”, “Bir Garip Derviş: Yunus Emre” ve “Bir Duygu Eğitimcisi Olarak Yunus Emre” başlıklı bildirilerin sunumu yapıldı.

Sempozyum sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.