Cumhuriyet Üniversitesi Rektöründen ODÜ’ye Ziyaret

04.05.2018

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

4- 5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ordu’da gerçekleştirilecek olan “Her Dem Yeniden Doğarız” temalı Uluslararası Yunus Emre Sempozyumunun açılış oturumunun başkanlığını yapacak olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, aynı sempozyumda oturum başkanı olan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a nezaket ziyareti gerçekleştirerek iki üniversitenin yapabileceği ortak çalışmalar ve projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

İki üniversite arasında gerçekleştirilecek iş birlikleri ve bilimsel çalışmalar konularında fikir ve görüşlerin dile getirildiği nezaket ziyaretinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız,  “Ordu Üniversitesinin gerek fiziki alt yapı çalışmalarında gerekse bilimsel alanda adından söz ettiren bir üniversite olduğunu görmekteyiz. Gelinen bu noktada da başta Rektör hocamızın ve tüm idarecilerin özverili çalışmalarının etkisi yadsınamaz.  Hem teknolojik alt yapı destek alışverişi hem de bilimsel çalışmalar çerçevesinde üniversitelerimiz arasında karşılıklı iş birliği ve ortak birtakım projeleri gerçekleştirmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile istişarede bulunduk.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ülkemizin en önemli ve köklü kurumlarından biri olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, birçok alanda yürüttüğü çalışmalarla bizlere rehberlik etmektedir. Kurumlar arasında yapılabilecek iş birlikleri, yürütülebilecek bilimsel çalışmalar ve projeler konularında fikir alışverişinde bulunduğumuz bu tür görüşmeler bölgemiz ve ülke kalkınması adına önem arz etmektedir. Ordu’da düzenlenecek olan Yunus Emre Sempozyum’u kapsamında şehrimizde bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve beraberindeki heyete bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor,  yürüttükleri akademik çalışmalarda başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.