ODÜ’de “Güncel Uygulamaya Yönelik Prostat Kanseri Patolojisi” Kursu

02.05.2018

Üniversitemiz ev sahipliğinde  “Güncel Uygulamaya Yönelik Prostat Kanseri Patolojisi” kursu düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji A.D. Başkanı Doç. Dr. Havva Erdem, Anadolu Patoloji Derneği başkanı Prof. Dr. Şafak Ersöz ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen öğretim üyeleri katılım gösterdi.

Üropatoloji Çalışma Grubunun katkılarıyla Anadolu Patoloji Derneği tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, katılımcılara Tıp Fakültesinin kuruluşunu ve yapılanmasını anlattı. Noyan, “Bu kurslar gerek meslektaşlarımızın gerek akademisyen arkadaşlarımızın gelişimi için çok önemli olan eğitimlerdir. Bu tür etkinliklerin bölgesel olması katılımları ve birebir öğrenmeyi daha da kolaylaştırmaktadır. Umarım hepimiz için faydalı bir eğitim olur. Bu toplantı sona erdikten sonra Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin bölgesinde emin adımlarla ilerleyen bir konumda olduğunu görmüş olacaksınız. Katılım sağlayan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Teorik güncel konu başlıklarının yanı sıra öğretim üyelerinin kendi arşivlerinden sundukları videomikroskobi eşliğinde vaka sunumlarının yapıldığı kurs programına yaklaşık 60 kişi katıldı. Kurs Programında Prostat Kanseri: Diagnostik Kriterler ve İmmunohistokimya ve Prostat Kanserinde Raporlama ve Evreleme, Prostat Kanserinin Benign Taklitçi Lezyonları ve Videomikroskopi Prostatik İntraepitelyal Neoplazi gibi pek çok konuda sunum gerçekleştirildi.