Üniversitemiz 23 Nisan’da Engelli Çocukları Unutmadı

27.04.2018

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi  “Fındık Dalları Engelsiz Yeşeriyor” isimli proje ile engelli çocukların bayramını kutladı.

Novada Alışveriş Merkezinde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Sevim Acaröz Candan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Fındık Dalları Engelsiz Yeşeriyor” etkinliği kapsamında 100’ün üzerinde engelli çocuk fındık ağacı tasarımı yaparak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Proje kapsamında Ordu Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı özel eğitim ve iş uygulama okullarında eğitim gören çocukların zihinsel ve bilişsel motor gelişimine yardımcı olabilecek ve el- göz koordinasyonunu geliştirerek ince motor beceri düzeyini artıran keçe üzerine yaprak çizilerek kesmeleri ve boyama yapmaları sağlandı. Bu el işi aktivitesi sonucunda oluşturdukları fındık ağacına,  etkinliğe katılan tüm çocukların isimleri yazıldı.

Proje amacına dair 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın din, dil, ırk ve renk ayrımı olmaksızın tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş olduğunu ve bu noktada engelli çocukların da bu bayramda herhangi bir sosyal izolasyona uğramaması gerektiğinin altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Sevim Acaröz Candan, “Bu projeyi de engelli çocuklarımıza engelsiz bir bayram yaşatmak amacıyla fındık ağacı tasarlama yolunu seçip ‘engelsiz yeşerttik’ teması ile hareket ederek özellikle Ordu ilinde engelli çocukların farkındalığını arttırmayı hedefledik.” şeklinde konuştu.