ODÜ, Türkiye Judo Şampiyonası'ndan Birincilikle Döndü

25.04.2018

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Judo Şampiyonası’nda Üniversitemiz öğrencisi Minel Akdeniz 63 kg ile Türkiye birinciliğini elde etti.

20-22 Nisan tarihinde Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonasına 27 üniversiteden 45 takım katıldı. Gerçekleştirilen karşılaşmalarda Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Minel Akdeniz yapmış olduğu 4 maçta rakiplerini yenerek 63 kiloda Türkiye birinciliğini elde etti. Bununla birlikte Judo Şampiyonası’nda Üniversitemiz öğrencileri Seval Yayla ve Rümeysa Yayla kendi klasmanlarında rakiplerini yenerek Türkiye üçüncüsü oldular.

Ayrıca 15-18 Nisan 2018 tarihlerinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Üniversitelerarası WUSHU Türkiye Şampiyonasında 52 kg ile Üniversitemiz öğrencisi Berna Tut rakibini nakavt ederek Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı.