Rektör Yarılgaç, Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı’na Katıldı

16.04.2018

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan 15’inci İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı (IDEX İstanbul)’na katıldı.

Yakın zamanda açılması planlanan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasının ihtiyaçları ile ilgili incelemelerde bulunulan fuarda Rektör Yarılgaç’a Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melih Ömezli eşlik etti. CNR EXPO Yeşilköy’de açılan fuarda Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri başta olmak üzere 60’dan fazla ülkeden profesyonel alıcı katılım gösterdi. Türk dental sektörünün tek uluslararası etkinliği konumundaki fuarda ağız ve diş sağlığı alanındaki son teknolojik yenilikler yer aldı.

Bölgesinde ve ulusal sınırlar içerisinde inovatif bir rol üstlenecek olan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni hizmet binasıyla bölgenin en kapasiteli akıllı binası konumunda olacak. Vatandaş sağlığına daha geniş bir çerçevede hizmet sunabilmek için son teknolojik ünitler ile donatılan Fakülte binasına toplam 1 milyon 900 bin TL değerinde 45 adet ünit alımı gerçekleştirildi. Bu bağlamda Rektör Yarılgaç,  Cumhuriyet Yerleşkesi içerisine yapımında edilen ve alt yapı çalışmaları hızlandırılan Diş Hekimliği Fakültesinin ihtiyaçları ile ilgili incelemelerde bulunmak için 15’inci İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Ekipmanları Fuarı’na katılarak son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Konu ile ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “Ağız ve diş sağlığı sektöründe en son teknolojilerin sergilendiği bu fuara katılarak kısa zaman içerisinde bölgemize ve Ordu halkına sağlık hizmetleri sunacak olan Diş Hekimliği Fakültemizin yeni hizmet binasının ihtiyaçlarının giderilmesine ve binanın teknolojik alt yapı hizmetlerinin tamamlanmasına yönelik çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak yürüttüğümüz bu çalışmalarla ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı hizmetlerini gelişmiş ülkelerin düzeyine yükseltmeyi, ağız ve diş sağlığı hastalıklarının yaygınlığını belirlemeyi, ilgili risk faktörlerine ilişkin verileri analiz etmeyi, bölgesel ve ulusal programların yapılmasında gereken veri tabanını oluşturmayı amaçlamaktayız. Modern yöntem ve teknikler kullanılarak inşa edilip son teknolojik imkânlarla donatılan yeni Fakülte binamızda toplumsal, evrensel ihtiyaçlar ve etik değerler çerçevesinde, ulusal yeterlilikleri karşılayan, gelişime açık diş hekimleri yetiştirerek bilimsel araştırmalarla evrensel tıbbın geliştirilmesine katkı sağlamayı ve tüm ihtiyaç sahiplerine en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.