Üniversitemiz Kadın Hentbol Takımı Üniversitelerarası 1. Lig Hentbol Turnuvasında Birinci Oldu

06.04.2018

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen Üniversitelerarası 1. Lig Hentbol Turnuvasında Üniversitemiz Kadın Hentbol Takımı birinci olurken Erkek Hentbol Takımımız ise müsabakalarda ikinciliği elde etti. Bu başarıların ardından üniversitemiz Kadın ve Erkek Hentbol Takımları, elde ettikleri başarılar sonucunda 26 Nisan ile 2 Mayıs 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Koç Spor Fest etkinliklerinde Süper Lige terfi müsabakalarına katılmaya da hak kazandı.

2-6 Nisan 2018 tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası 1. Lig hentbol müsabakası, çekişmeli final maçlarının ardından sona ererken kadınlarda Bozok Üniversitesi üçüncü, Ankara Üniversitesi ikinci ve Ordu Üniversitesi ise birinci olarak şampiyonluğu elde etti. Üçüncü olan takıma Ankara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Suha Başeri, ikinci olan takıma üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Özgür Dinçer ve şampiyon olan Ordu Üniversitesi Kadın Hentbol Takımına ise kupa ve madalyalarını üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan takdim etti.

Erkekler arasında gerçekleşen müsabakalarda ise Cumhuriyet Üniversitesi üçüncülüğü elde ederken çekişmeli bir final maçının ardından Ordu Üniversitesi ikinci ve Ankara Üniversitesi de birinci oldu. Üçüncü olan Cumhuriyet Üniversitesi’ne Türkiye Üniversite Federasyonu Temsilcisi Hasan İnan, ikinciliği elde eden Ordu Üniversitesi’ne üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment Erdoğan, birinci olan Ankara Üniversitesi’ne ise kupa ve madalyalarını Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Çakmak birlikte takdim ettiler.