Dünya Tiyatro Günü’nde "Mülteci” ve “Metinlerle Shakespeare Parodisi” Oyunları Sergilendi

28.03.2018

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında  “Mülteci” ve “Metinlerle Shakespeare Parodisi” adlı oyunlar sahnelendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonunda gerçekleştirilen oyuna Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı. Etkinlik, Simon McBurney'nin kaleme aldığı 2018 yılına ait 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Bildirisinin okunmasıyla başladı.

Fakülte öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulama alanına aktardıkları ve reji bakış açılarını geliştirdikleri, ezen-ezilen mücadelesini gözler önüne seren “Mülteci” adlı tiyatro oyununun yazarlığını ve yönetmenliğini Tiyatro Bölümü Dr. Öğr. Ü. Yasin Akyüz yaptı. Shakespeare'in kült niteliği taşıyan ve tüm dünyada en çok bilinen üç tragedya metninin dramaturjik bir okumayla yeniden düzenlendiği  “Metinlerle Shakespeare Parodisi” adlı oyun metinlerin olay dizisi ve oyun kahramanları korunarak sahneye taşındı. Oyunun ana metinlerinin yeniden düzenlemesini Tiyatro Bölümü Öğr. Gör. Dr. Züleyha Eşigül, yönetmenliğini ise Tiyatro Bölümü Öğr. Gör. Erdal Karakurt gerçekleştirdi.

Sahnelenen oyun sonrası Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, “Müzik ve Sahne Sanatları alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören sanatçı, eğitimci ve akademisyen yetiştirmeyi hedefleyen Fakültemiz; yakın çevremizden başlayarak, ülkemizin ve dünyanın sanat sorunlarına gerçekçi, çağdaş ve uygulanabilir çözümler üreten, eğitim çalışmaları, araştırmaları ve sanat etkinlikleriyle ülkemiz sanatının şekillenmesi ve kimlik kazanmasında görüş geliştirip model oluşturan güçlü bir kurum olmak amacındadır. Bu misyonla yola çıkan Tiyatro Bölümü öğretim elemanları ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor ve Dünya Tiyatro Gününü kutluyorum.” dedi.