ODÜ’den Afrin’e Destek Sergisi

19.03.2018

Üniversitemiz Sosyal Bilimler  Meslek Yüksekokulumuzda "Mazluma Zeytin Dalı, Haine Tufan" konulu program düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç düzenlenen program çerçevesinde açılışı gerçekleştirilen Afrin Harekatı'nı konu edinen sergiyi ziyaret etti.

Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı II. sınıf öğrencileri tarafından Medya ve Medya Planlama dersi kapsamında düzenlenen programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Abdullah Eren, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan Müdür V. Prof. Dr. Abdulah Eren " Çanakkale'de Kurtuluş Savaş'ında ve daha birçok savaşta olduğu gibi aziz milletimiz bugün de her türlü fedakarlığı yapmakta, milletimizin kahraman evlatları gerektiğinde canlarını feda ederek kahramanlık destanlarımıza her gün yenisini eklemektedir. Dualarımız, gönüllerimiz onlarladır. Rabbimiz askerlerimizi korusun ve onlara kısa zaman içerisinde daha nice zaferler nasip etsin. Türk Milleti mazluma zeytin dalı, hain düşmana tufandır. Her daim mazlumların umudu, zalimlerin korkulu rüyası olmuştur. Vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına kastedene her zaman gerekli cevabı vermiştir. Bugün Afrin'de ve daha başka yerlerde iman dolu göğsünü siper ederek mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu, bizlere düşmanlık edenlerin yenilgiye mahkûm olduklarını bütün dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Konuşmama son verirken burada toplanmamıza vesile olan, bu etkililiğin yapılmasında emeği geçen ve burada bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Program, öğrencilerin konuşmaları ve sunumlarının ardından, Afrin harekatını anlatan fotoğraf sergisi ve Afrin'e Mektup köşesinin açılışının yapılması ile devam etti. Fotoğraf sergisi ve Afrin’e Mektup Köşesi 22 Mart 2018 tarihine kadar Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sergilenmeye devam edecek.