Ünye Meslek Yüksekokulunda Muhasebe Haftası Kutlandı

09.03.2018

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle Üniversitemiz Ünye Meslek Yüksekokulunda bir panel düzenlendi. Oturum başkanlığını üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nedim Dikmen’in üstlendiği panelde; Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Saymanı Orhan Murat Gür ve Ünye Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erdinç Alp, gelişen ve değişen muhasebecilik mesleğine dair akademisyen ve öğrencilere bilgiler verdiler.

Teknolojik Gelişmelerin Dönüştürdüğü Muhasebecilik Mesleği

Teknolojik gelişmelerin hayatın her alanını yoğun bir değişime sürüklediğini ve muhasebe alanının da bundan kaçınılmaz bir biçimde etkilendiğini belirten panelist Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Saymanı Orhan Murat Gür, iyi bir muhasebecinin alanında yaşanan teknolojik değişimleri takip etmesinin önemli olduğunu ifade etti. Gerek makro gerekse de mikro işletmeler için bir hayli önem arz eden hesap yöntemlerinin teknolojik imkanlarla kolaylaştığını kaydeden Gür, bu durumun teknolojiyi iyi kullanan muhasebecilere duyulan bir ihtiyaç ortaya çıkardığını kaydetti.  Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş ve Ünye Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erdinç Alp’te öğrencilere muhasebecilik eğitiminde teori ile pratiğin bir araya getirilerek aktarılmasının önemli olduğunu belirterek meslekte tecrübenin önemine işaret ettiler.

Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Rektör Yarılgaç, “Serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmekte, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da bu meslek mensuplarının hizmetlerinden yararlanmaktadır. Ekonomik sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar muhasebeci mali müşavirlerin payının en üst seviyelerde olduğu kamuoyunca bilinmelidir. Serbest muhasebeci mali müşavirlerin yerine getirdikleri görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır. Mevcut Odamız; kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayarak muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır. Meslek mensuplarının bilgi birikimlerini ve mesleğin uygulanmasına yönelik püf noktaların öğrencilerimizle paylaşması; bu mesleği yürütecek olan öğrencilerimiz açısından önem arz etmektedir. Bu vesile bütün meslek mensuplarının Muhasebe Haftası’nı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim.