ODÜ, Akademik Teşvik Performansını Yükseltiyor

08.03.2018

Üniversitemiz akademik teşvik performanslarının değerlendirildiği 2018 Devlet Üniversiteleri Genel (DÜS) sıralamasında bu yıl 108 devlet üniversitesi arasında 27’nci sırada yerini aldı. İstatistiklere göre geçtiğimiz yıl 260 öğretim elemanı akademik teşvik ödeneği almaya hak kazanırken 2018’de bu sayı 360’a yükseldi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in hazırlamış olduğu 2017 Devlet Üniversiteleri Sıralama (DÜS) raporunda YÖK tarafından yayımlanan ve öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin puanlarına göre fakülte ve akademisyenlerin başarı sıralamaları yer alıyor. Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakültelerin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı bu raporda Ordu Üniversitesi 2006’dan sonra kurulan 55 üniversite arasında 10’uncu sırada yer alırken 108 devlet üniversitesi arasında 27’inci sırada yer aldı.

Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı bilimsel çalışmaları her geçen yıl artıran Ordu Üniversitesinin 2017 yılı performanslarının değerlendirildiği akademik teşvik listesine göre geçen yıla oranla hem listeye giren öğretim elemanı sayısında hem de alınan puan oranlarında artış gözlemlendi. Buna göre, 2017 yılında 260 öğretim elemanı akademik teşvik ödeneği alırken bu sayı 2018 yılında 360 öğretim elemanı şeklinde verilere yansıdı. Ayrıca geçen yıl 12 öğretim elemanı 100 tam puana ulaşırken 2018 yılında bu sayı 31’e çıktı. Bununla birlikte geçen yıl 70 öğretim elemanı 70 ila 100 arasında puan alırken bu yıl bu sayının 108’e yükdeldiği görüldü.

DÜS raporuna göre devlet üniversiteleri eğitim fakülteleri sıralamasında geçen yıl 13’üncü sırada olan Üniversitemiz yerini bu yıl 2’inci sıraya, fen edebiyat fakülteleri sıralamasında geçen yıl 11’inci sırada olan yerini bu yıl 8’inci, ziraat fakülteleri sıralamasında geçen yıl 11’inci sırada olan yerini bu yıl 7’nci sıraya yükseltti.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz akademisyenlerinin 2017 yılında akademik anlamda ne düzeyde aktif olduklarını yansıtması açısından oldukça önemli olan bu sıralama, diğer sıralamalardan farklı olarak üniversitelerin ve özellikle de fakültelerin daha güncel bir resmini ortaya koymaktadır. Üniversitelerdeki araştırmacıların akademik faaliyetlerinin yoğunluk göstergesini göz önüne sermesi bakımından dikkate değer olan bu çalışma, yürütülen bilimsel faaliyetlerde akademik dünyaya yol göstermektedir. Üniversitemiz bünyesinde bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlaması amacıyla yürütülen ve her yıl artarak devam devam eden nitelikli ulusal ve uluslararası çalışmalar, 2018 yılında yapılacak sıralamada daha üst noktalara kısa sürede çıkacağımızın şimdiden ilk işaretlerini vermektedir. Bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin gelişimine, ülkemizin kalkınmasına, gençlerimizin eğitim ve öğretimine katkı veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.