Rektör Yarılgaç, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz sanatsal etkinlikleriyle Türkiye’de üst sıralara ulaşmıştır”

08.02.2018

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini ziyaret ederek Fakültede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fakültedeki gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’den bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fakültenin idari birimlerini, dersliklerini gezdi. Bireysel çalışma odalarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Rektör Yarılgaç Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aykan Deryal’ın bağlaması ile seslendirdiği parçayı dinledi.

Konuyla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi müzik alanında belli aralıklarla çok özel faaliyetler sürdürmektedir. Biz bugün bu ziyaret vesile hem öğrencilerimizle hem de hocalarımızla bir arada bulunma fırsatı yakalamış olduk. Süreç içerinde Dekan Bey’in özverili ve gayretli çalışmaları neticesinde Fakültemiz önemli mesafeleri kısa zamanda kat etti. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bilindiği gibi ülkemizde eğitim faaliyeti sürdüren sayılı fakülteler arasında yer almaktadır. Ayrıca Fakültemiz yürütmüş olduğu sanatsal etkinlikler çerçevesinde mevcut fakülteler arasında üst sıralara çıkmış bulunmaktadır. Üniversitemizin eğitim birimlerinde yürütülen her türlü çalışma başta kurumumuz olmak üzere şehrimiz ve bölgemiz için önem arz etmektedir. Bizler de bu kapsamda fakülte öğrencilerimizin bireysel odalarda yaptıkları profesyonel çalışmaları ve pratikleri yerinde takip etmekteyiz. Uzun uğraşlar neticesinde ortaya çıkan sanatsal ürünleri şehrimiz ve bölgemizle paylaşmaya ve sanatsal etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Kayda değer eserler üreterek kendi alanlarında çalışmalar yürüten öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve Fakülte yönetimimize bütün çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.