Üniversitemiz ve Siirt Üniversitesinden Bölgelerarası İş Birliği

15.01.2018

Siirt Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Ziraat Orman ve Su Ürünleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Erman, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.

İki üniversite arasında yapılabilecek iş birlikleri, yürütülebilecek bilimsel çalışmalar, projeler konularında fikir ve görüşlerin dile getirildiği ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Yılmaz hazır bulundu. -

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman “Ziyaretimizde Ziraat Fakültesini ve kampüsü gezme fırsatı bulduk. Ordu Üniversitesinin 2006 yılında kurulmasına karşın çok büyük bir gelişme kaydetmiş olduğunu gördük. Burada Rektör Hocamızın ve diğer idarecilerimizin büyük bir katkısı olduğuna inanıyorum. İki Üniversite arasında karşılıklı iş birliği ve ortak birtakım projeleri görüşmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret etmiş bulunuyoruz. Üniversiteler arasında ortak bilimsel çalışma ve araştırmalar yaparak iki üniversite arasındaki iş birliğini en üst düzeye çıkararak Ziraat Fakültelerinde yapılan araştırmalar aracılığıyla bölgelerdeki tarım ürünlerinin karşılıklı olarak nasıl kullanılabileceği, bu yönde yapılan araştırmaların bölgelerin coğrafi yapılarına uygun olan bitki, sebze ve meyve yetiştiriciliğinde kullanılan yöntemlerin coğrafi koşullar göz önünde bulundurularak karşılıklı değiş-tokuş yöntemiyle ortak projeler yürütülerek Karadeniz’de yetişen bir ürünün Güneydoğu’da da yetiştirilmesi aynı şekilde Güneydoğu’da yetişen ürünlerin Karadeniz’in coğrafi koşullarına uygun olanları arasındaki araştırmaların yapılıp bu ürünlerin bölgeler arasında transfer edilmesi konusunda çalışmalar Üniversitelerimizi güçlü kılacaktır. Ordu Üniversitesine sağlamış olduğu güzel katkılarından dolayı Rektörümüzü tebrik ediyor ve bundan sonraki süreç içerisinde yaptığı çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç  “Yerelle bütünleşmiş ulusala ve evrensele ulaşan bir bilim kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren Ordu Üniversitesi paydaş kurum ve kuruluşlarla bilimsel çalışmalar yürütmeye devam etmektedir. Bu bağlamda ortak bilimsel toplantılar ve araştırmalar yapmak ve her iki üniversite adına tanıtıcı faaliyetler yapılması hususunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ordu Üniversitesinde yapılan yerli tohumlara yönelik gen araştırmaları konusunda karşılıklı iş birliğinin yapılması, bu genlerin farklı iklim koşullarına uygunluğunun incelenmesi ve araştırılması açısından farklı bölge üniversiteleri ile yapılan çalışmalar iş birliğini güçlendirecek bir köprü görevi üstlenecektir. Bu kapsamda özellikle ziraat alanında ortak çalışmaların yapılması konusunda iki üniversite arasında iş birliğini artırmaya yönelik ortak kararlarımız olacaktır.” dedi.

Rektör Yarılgaç, “Ayrıca kültür, sanat ve beşeri bilimler açısından da öncelikli olarak ulusal birlikteliğin sağlanması ve bu birliktelik vesilesi ile ulusallıktan evrenselliğe geçişte karşılıklı iş birliği büyük önem arz etmektedir. Karşılıklı iş birliği ile güçlü ve zayıf yönlerimizin tespiti ve buradaki aksaklıkların giderilmesi ile daha güçlü bir üniversite olmak temel hedeflerimiz arasındadır. Birlikte yapılan çalışmaların her iki üniversiteye de katkı sağlayacağına olan sonsuz inancımla kurumumuzu ziyaret eden Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.